Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πλωμάρι: Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου έχει υποστεί ζημιές - Κατέρρευσε η πρόσοψη και το καμπαναριό

Μαρτυρία από το Πλωμάρι ότι έχει υποστεί σημαντικές ζημιές η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ότι έχει καταρρεύσει η πρόσοψη και το καμπαναριό.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Χαλδέζο, ιδιοκτήτη καφενείου στο Πλωμάρι, ο σεισμός που ταρακούνησε τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη ήταν πολύ ισχυρός και έγινε αισθητός σαν εφτάρι.
Τώρα, όλος ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης.

Άλλη μαρτυρία από την περιοχή αναφέρει πως αρκετά κτίρια στο Πλωμάρι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο Πατηρέλης Γιώργος, ιδιοκτήτης καφενείου στο Πλωμάρι, αναφέρει ότι έχουν καταρρεύσει σπίτια μέσα στην πόλη, έχουν κλείσει δρόμοι και οι κάτοικοι φοβούνται ότι αυτός δεν ήταν ο κύριος σεισμός.

Μιχάλης Μαμάκος, πρώην δήμαρχος Πλωμαρίου

«Έχει κλείσει ο κεντρικός δρόμος Πλωμαρίου - Μυτιλήνης, αλλά και ο επαρχιακός προς Μελίντα, καθώς έχουν πέσει βράχοι και πέτρες στο οδόστρωμα.

Έχουν πέσει πολλά παλιά σπίτια στο Πλωμάρι, αλλά και ορισμένα καινούρια έχουν υποστεί αρκετές ζημιές, περίπου το 20% των κτιρίων έχει κάποιου είδους ζημιά. Στα σουπερμάρκετ υπάρχουν μεγάλες καταστροφές, αφού ράφια, μπουκάλια και γενικώς όλα τα προϊόντα έχουν διασκορπιστεί.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Έχουν πέσει πέτρες από τα ντουβάρια στο εσωτερικό των εκκλησιών, έχουν πέσει κάτω όλες οι εικόνες και φοβόμαστε να μπούμε μέσα για να δούμε το μέγεθος των ζημιών. Μάλιστα, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου υπάρχει ρήγμα στο καμπαναριό και είναι πολύ επικίνδυνα».

pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr