Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τίμια Eσθήτα της Παναγίας – Πρώτη φορά στην Κύπρο ένα από τα ιερότερα κειμήλια της Χριστιανοσύνης

Ένα από τα πιο ιερά κειμήλια της Χριστιανοσύνης, η Tίμια Eσθήτα (φόρεμα) της Παναγίας θα εκτίθεται για προσκύνημα στον Iερό Nαό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι (περιοχή Ηλιούπολης) από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και τις 23 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με αφορμή τον εορτασμό της γιορτής των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης τα ιερά κειμήλια έρχονται στην Κύπρο από την ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς στον Έβρο.

Το φόρεμα της Παναγίας εντοπίστηκε από τους Γάλβιο και Κάνδιδο το 473 μ.χ στους Αγίου Τόπους οι οποίοι με τεχνάσματα την απέσπασαν από μια Ιουδαία που το είχε στην κατοχή της.

Ολόκληρη η Εσθήτα (φόρεμα) της Παναγίας, άγνωστο για πολλούς, βρίσκεται αποθησαυρισμένη στο κρατικό μουσείο της πόλεως Ζουγκντίντι στη Γεωργία.

Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Κύπρο, από τμήμα της θαυματουργής Εσθήτας της Παναγίας.

Η Εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στις 6:30 μ.μ., θα γίνει υποδοχή μικρού τεμαχίου της θαυματουργής Εσθήτας (φόρεμα) της Παναγίας μαζί με την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαδιάς. Θα παιανίζει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας ενώ αναμένεται να παρευρεθεί πλήθος πιστών απ’ όλη την Κύπρο.

Τα Ιερά κειμήλια θα παραμείνουν στο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου μέχρι την Τρίτη 23 Μαΐου 2017. Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 6:30 π.μ. – 10:00 μ.μ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr