Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Νιώσαμε την παρουσία του Αγίου Θεράποντα…

Μεταξύ Χριστουγέννων 2012 και Πρωτοχρονιάς 2013, έγινε διάγνωση στην αδελφή μου για κακοήθη όγκο στον δεξιό της έκπτωτο νεφρό, μεγέθους 24 εκ. Ήταν ένα ισχυρό σοκ για όλη την οικογένεια. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας.
Είμασταν όλοι συγκλονισμένοι. Εκεί ακριβώς όμως που νοιώσαμε χαμένοι, ακριβώς βρήκαμε και το Θεό. Μας ενίσχυσε και μας δυνάμωσε. Κάναμε παρακλήσεις σε εκκλησίες και μοναστήρια, στην Κύπρο και το εξωτερικό. Οι προσευχές μας ασταμάτητες. Η ίδια σταυρωνόταν καθημερινά με λαδάκια και αγιασμό από καντήλια πολλών Αγίων. Η ελπίδα μας δεν χάθηκε.

Αντιθέτως, δυνάμωνε… Μετέβηκε στο εξωτερικό για περαιτέρω εξετάσεις και τελικά αποφάσισε να χειρουργηθεί στην Κύπρο. Λίγες μέρες πριν την επέμβαση, πήγαμε όλοι στην εκκλησία και έγινε παράκληση στον Όσιο Θεράποντα. Εκεί σταυρώθηκε με τα Ιερά Λείψανα του Οσίου, όπως και με λείψανα άλλων Αγίων της εκκλησίας μας. Η ίδια έκανε τάμα στον Όσιο Θεράποντα να την θεραπεύσει και να του φέρει ένα χρυσό νεφρό.

Όσο κόντευε η μέρα της επέμβασης, τόσο δυνάμωνε η πίστη μας. Υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ότι οι Άγιοι και ειδικά ο δικός μας, Όσιος Θεράποντας ο Θαυματουργός, θα την βοηθήσουν. Στις 18 Φεβρουαρίου 2013 έγινε χειρουργική επέμβαση διάρκειας 7 σχεδόν ωρών. Μας φάνηκε αιώνας…Επτά ώρες αγωνίας και ακατάπαυστης προσευχής. Η αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου μετατράπηκε σε μικρή εκκλησία. Ούτε και θυμάμαι πόσες φορές διαβάσαμε όλοι μαζί τους Χαιρετισμούς προς τη Παναγία μας. Ξανά και ξανά. Το απολυτίκιο του Οσίου Θεράποντα και άλλων Αγίων, ψαλμωδίες κλπ.

Νιώθαμε  ότι όση ώρα εμείς τους επικαλούμασταν, ήταν όντως μαζί της. Νιώσαμε την παρουσία Τους και ειδικά του Οσίου Θεράποντα. Μαζί με μας, προσεύχονταν συγχρόνως οι φίλοι και συγγενείς μας, όπου και αν εβρίσκονταν. Και έτσι ενωμένες όλων μας οι προσευχές ανέβαιναν προς τον Ύψιστο. Οι γιατροί μας ενημέρωναν συνεχώς για την πορεία της επέμβασης. Κάθε τους κουβέντα απομνημονευόταν στο μυαλό μας. Κρεμόμασταν από τα χείλη τους. Ο όγκος αφαιρέθηκε, όπως και όλα όσα έπρεπε να αφαιρεθούν.

Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Οι γιατροί όταν τελείωσαν, ήρθαν και μας είπαν ότι η εγχείριση δεν μπορούσε να πάει καλύτερα! Είμασταν κατασυγκινημένοι. Τους αναφέραμε αμέσως ότι είχαμε βοήθεια από Πάνω, ότι ήταν πολλοί οι Άγιοι που ήταν μέσα στο χειρουργείο και απάντησαν αμέσως, “ναι είχαμε βοήθεια από πάνω”. Ναι, γι’ αυτό δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία! Η Παναγία μας, οι  Άγιοι μας και σίγουρα ο Άγιος του χωριού μας, ο Όσιος Θεράποντας ο Θαυματουργός ήταν κοντά της και την βοήθησαν.

Η ανάρρωση της χαρακτηρίστηκε από τον γιατρό της ως θεαματική, πέρα των προσδοκιών του. Δεν ήταν και αυτό ένα άλλο θαύμα. Μόλις μπόρεσε , πήγε στην εκκλησία και πραγματοποίησε το τάμα της. Κρέμασε με ευγνωμοσύνη κάτω από την εικόνα του Οσίου τον χρυσό νεφρό, έτσι ακριβώς όπως του το έταξε. Τον ευχαριστούμε όλοι μας από τα βάθη της καρδιάς μας. Δοξασμένο το όνομα Του στους αιώνες των αιώνων. Να έχουμε όλοι την ευλογία Του.

Μαρτυρία: Μελίνας Μενελάου 9 Οκτωβρίου 2013, Λυθροδόντας


osiostherapon.wordpress.com

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr