Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ενθρονίστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με τη συμμετοχή κλήρου και λαού το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαΐου 2017 ενθρονίστηκε η εικόνα της Παναγίας του “Άξιον Εστι”, γνήσιο αντίγραφο της προτοτύπου εικόνος που βρίσκεται στο Πρωτάτο των Καρυών του Αγίου Όρους, η οποία ετοιμάστηκε ως δώρο στην τοπική Εκκλησία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της Μητρόπολης, η ιερά εικόνα τοποθετήθηκε σε προσκυνητάρι και θα παραμείνει για πάντα εκεί προς ευλογία και προσευχή των πιστών. Προηγήθηκε μικρά λιτανεία και εν συνεχεία τελέστηκε Ιερά Παράκλησις προς την Κυρία Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος, αφού ανέφερε συντόμως το ιστορικό της εικόνος, τόνισε ότι σήμερα η νήσος Κέρκυρα υποδέχεται την θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου του “Άξιον Εστί”. Μια εικόνα που δωρήθηκε από έναν άνθρωπο πολύ ευλαβή και με φόβο Θεού και φιλοτεχνήθηκε με πολλή προσευχή, από τους πατέρες του Κελίου του Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη, στις Καρυές.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Παναγία είναι η Μητέρα του Θεού, αλλά και δική μας μάνα. Εκείνη είναι η ασφάλεια και η δύναμή μας. Σε Εκείνη προστρέχουμε, όταν έχουμε δυσκολίες, σε Εκείνη εκφράζουμε και τη χαρά μας, ευχαριστώντας Την.

Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η Χάρις της Παναγίας μας να επισκιάζει όλους του Κερκυραίους, κλήρο και λαό, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.


Εκ της Ι.Μ.

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr