Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Η γλώσσα της καρδιάς!

Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων είναι με την γλώσσα της καρδιάς! Η γλώσσα της καρδιάς είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους.

Η γλώσσα είναι υπεράνω εθνών και φυλών. Δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά σύνορα. Είναι η γλώσσα του παραδείσου, αυτή που επικοινωνούσαν οι πρωτόπλαστοι και άκουγε ο Θεός.

Αν δεν μιλούμε με την καρδιά μας, ο Θεός δεν μπορεί να μας ακούσει, γιατί η φωνή μας είναι μπερδεμένη με τα βιοτικά, γίνεται ίσως από συμφέρον. Η καρδιακή επικοινωνία διακρίνεται από την καθαρότητά της, την αμεσότητα, την υπέρβαση, την αγάπη!

Για να μιλήσουμε καρδιακά πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας, αυτόν που μας εγκλωβίζει στις κακές συνήθειες του εγωισμού μας και δεν μας αφήνει να σηκώσουμε ικετευτικά το κεφάλι μας προς τον ουρανό, ζητώντας την πραγματική λύτρωση!

Χωρίς υπέρβαση δεν νοείται αληθινή αγάπη! Η αγάπη είναι η δύναμη που μεταμορφώνει τον άνθρωπο, τον αλλάζει, του δίνει δύναμη να ξεπεράσει τις μικρότητές του, τις αδυναμίες και τα πάθη του.

Η αγάπη υπερβαίνει το ανθρώπινο, το μετατρέπει σε καρδιακό, μετατρέπει την κοινωνία μας σε κοινωνία αγγέλων, οι οποίοι φτερουγίζουν ψηλά στον θρόνο του Θεού, με καρδιές αγγελικές και μόνη ασχολία την αέναη επικοινωνία μαζί Του!

+Αρχιμ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους


dogma

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr