Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τι λένε οι προφητείες για την Πόλη; Πότε θα πραγματοποιηθούν; Εμείς τι πρέπει να κάνουμε μέχρι τότε;

Οι παρακάτω προφητείες αφορούν το μέλλον της Κωνσταντινούπολης και της Ελλάδας. Ωστόσο είναι δύσκολο να γνωρίζουμε το χρόνο των γεγονότων και γι” αυτό πρέπει να περιμένουμε να μας τα εξηγήσουν, άγιοι άνθρωποι που υπάρχουν σε κάθε εποχή και τους στέλνει ο Κύριος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πηγές αυτών των προφητειών, εκτός εξαιρέσεων είναι δύσκολο να βεβαιωθούν. Ακόμα και του Πατρο-Κοσμά, που πράγματι προφήτευε, αλλά το έργο του αυτό δεν ήταν το βασικό, όσο η διδαχή και η στερέρωση της πίστης και της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων που κινδύνευαν να χάσουν τη θρησκεία τους και την γλώσσα τους. Μπρός στο κατηχητικό του έργο, οι προφητείες του πατρο-Κοσμά ήταν λίγες, αλλά δυνατές και οι πιό πολλές από αυτές είναι δύσκολες να εξηγηθούν επακριβώς και σε πιό χρόνο θα τελεσθούν.

Με αυτό το πνεύμα, απλά αναφέρουμε τι προφητείες υπάρχουν καταγεγραμμένες και περιμένουμε από το Κύριο που σε κάθε εποχή στέλνει και του κατάλληλους ανθρώπους του, να μας φωτίσουν για να φυλαχθούμε και να δράσουμε σωστά.

1 Προφητεία του Αυτοκράτορα Λέοντος του Σοφού.


Βασίλευσε τα έτη 886-912 μ.Χ. Υιός του αυτοκράτορος Βασιλείου Α! του Μακεδόνος. Επειδή ασχολείτο με την Φιλοσοφία και Θεολογία και έγραφε ποιήματα, συγγράμματα και εκκλησιαστικούς Ύμνους, ονομάσθη σοφός. Μερικοί ερευνητές δεν συμφωνούν ότι έγραψε ο ίδιος τους χρησμούς, αλλά άλλοι αποδεικνύουν ότι είναι πράγματι τόσοι παλαιοί.

Αναφέρονται λοιπόν στους χρησμούς του, τα εξής: Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή των Τούρκων, θα υπάρχει μεγάλη σύγχυσις και στενοχώρια παντού και θα παρουσιασθεί με ουράνια σημεία (τριήμερο αστέρι πάνω από την Πόλη, με φως ως ο ήλιος, κατακόκκινος σταυρός από κάτω του και ένα ουράνιο τόξο) ο νέος πλέον Ηγέτης που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε πραγματικά νέα τάξη, ηθική και αρεστή στο Κύριο και που κανείς δεν θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει ή να μην τον υπακούσει.

2  Αγίου Ανδρέου δια Χριστόν Σαλού.


Έζησε κατά τα έτη 450-515 μ.Χ. Είναι ο Άγιος που είδε την Παναγία να σκέπη την Αγία Σοφία και εορτάζουμε την Αγία Σκέπη στις 28 Οκτωβρίου.

Αφού προβλέπει ότι οι Αγαρηνοί θα κυριεύσουν την Πόλη, σφάζοντας πολλούς Χριστιανούς και καταστρέφοντας ανεκτίμητους πνευματικούς και υλικούς θησαυρούς της κάνει λόγο για το ξανθό γένος που θα ελευθερώσει την Πόλη και ξεκινά από το 17ο γράμμα της αλφαβήτου (Ρώσοι). Όμως το ξανθό γένος θα υποστεί «Ρομφαίας, κινήσεις πολεμικάς από αέρος..».

Κατόπιν μιλάει για τον νέο Μεγάλο Αναμορφωτή Άγιο Ηγέτη που μετά την κατάπαυση του πολέμου και καταστροφή των Τούρκων, ολόκληρος ο κόσμος θα αλλάξει πνευματικά, οικονομικά, κοινωνικά. Θα παύσουν οι πόλεμοι και θα επικρατήσει πραγματική είρήνη. Και καταλήγει ότι θα είναι ευτυχής όποιος ζήσει τότε.

3 Αγίου Μεθοδίου Πατάρων.


Έζησε τέλη 3ου αιώνα, άνδρας λόγιος Ελληνικής Φιλοσοφίας. Μεταξύ πολλών άλλων προφητειών για άλλα Έθνη, προλέγει για το Ξανθό Γένος που θα καταλάβει την Κων/πολη και θα διορίσουν μια τριμελή επιτροπή για την διακυβέρνησή της. Εδώ αναφέρει Δυτικές Δυνάμεις που θα συνασπισθούν για να εκδιώξουν τους Ρώσους (18 συνολικά έθνη) και θα γίνει ο πιό άγριος και λυσσαλέος πόλεμος που έγινε ποτέ, με ποταμό αίματος. Η προφητεία καταλήγει στη Θεϊκή επέμβαση που θα υποδείξει το Νέο Ηγέτη που θα ειρηνεύσει το κόσμο. Τον αποκαλεί μάλιστα Ιωάννη. Και εδώ μιλάει ο άγιος για ειρήνη που τα πολεμικά εργαλεία μετά θα γίνουν γεωργικά… Θα βασιλεύσει 35 χρόνια και τέλος μιλά για τους διαδόχους του.

4 Αγίου Ταρασίου Πατριάρχου Κων/πόλεως.


Ανήλθε στο Πατριαρχικό θρόνο το 784 μ.Χ., συγκάλεσε την Ζ” Οικουμενική Σύνοδο για την αναστήλωση των Αγίων Εικόνων το 787 μ.Χ. Κοιμήθηκε το 806 μ.Χ. Μιλά για τον Μωάμεθ, των Τούρκων που θα κυριεύσει τη πόλη του Βύζαντος. Προβλέπει αργότερα την καταστροφή τους. Και καταλήγει στην Θεϊκή επέμβαση με τον Νέο Ηγέτη που η αρχή του όνοματός του είναι Ι και στο τέλος το Σ ο οποίος και θα ελευθερώσει τον κόσμο.

5 Του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Έζησε τον 18ο αιώνα (1714-1779) και σε ηλικία 46 ετών εγκατέλειψε την Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους που μόναζε και περιόδευσε ασταμάτητα επί 20 χρόνια όλη την Ελλάδα, από Κρήτη έως Βόρειο Ήπειρο και Ιόνια Νησιά. Χωρίς υπερβολή αυτός γέννησε την Ελληνική Επανάσταση του 1821, πρόδρομος του Ρήγα τιμήθηκε απ” όλους τους Ιστορικούς. Μόνο τα 210 σχολεία που έκτισε ανά την Ελλάδα, αρκούν για να δείξουν τη θυσία του για την σκλαβωμένη Ελλάδα, αλλά προκάλεσε το μίσος ιδιαίτερα των εμπόρων Εβραίων, επειδή κήρυττε την Κυριακή ως αργία, και τελειώθη μαρτυρικά.

Δεν υπάρχει βιβλίο που να αναγράφει τη δράση του χωρίς να αναφέρεται στις προφητείες του, με τις οποίες βεβαίωνε την ανάσταση του Γένους, ότι σύντομα έρχεται το ποθούμενο. Παρακάμπτουμε τις προφητείες του για τις μεγάλες εφευρέσεις, για τα δεινά του κόσμου και περνάμε στα μελλούμενα για την Πόλη.

«Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξει. Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμήλια. Στό τέλος θα τούς διώξουν στην Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαφτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στη Κόκκινη Μηλιά. Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. Θα τρώει με ασημένιο κουτάλι. Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήσει ο λύκος με τ” αρνί. Η αιτία του γενικού πολέμου θα έλθει από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθεί η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία. Θάρθει (το ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο πασχαλιές μαζί.»

6 Άγιος Παΐσιος

Πριν αφήσει αυτό το κόσμο (1994) έλεγε συχνά ότι οι Τούρκοι έχουν στή ζώνη τους τα κόλλυβα. Δηλαδή σύντομα θα πληρώσουν για τις πολλές γενοκτονίες τους. Μάλιστα στο βίο του, από τον Ιερομόναχο Ισαάκ, στη σελίδα 316, βεβαιώνει ομάδα μαθητών της Αθωνιάδος Σχολής που τον επισκέφθηκαν, ότι «Θα την πάρουμε την Πόλη και θα ζείτε κιόλας». Και μίλαγε για τη παράδοση της Πόλης στους Έλληνες από τους Ρώσους, που θα την κατακτίσουν, και το διαμελισμό της Τουρκίας, παρόμοια όπως μιλούσε και ο πατρο-Κοσμάς.

Επίλογος
Οι προφητείες δεν λέγονται και γράφονται για εκφοβισμό, αλλά σαφώς για ενημέρωση, για να μη πτοούμεθα που βλέπουμε να γιγαντώνεται το κακό. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός, που ελέγχει τα πάντα και μέσω των προφητών Του μας ενθαρρύνει. Βλέπουμε που πάει ο σύγχρονος πολιτισμός χωρίς Χριστό και που θα καταλήξει. Σε μας μένει η καθημερινή επιμελημένη μετάνοια και η προσευχή. Για τα υπόλοιπα έχει λόγο μόνο ο Θεός.

kannavos.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr