Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Υπέροχη σοκολατένια τάρτα

Μια συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με βάση με cookies, κρέμα και γκανάς σοκολάτας, γαρνιρισμένη με σαντιγί με κακάο. Η απόλυτη τάρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής:

Για τη βάση:
    250 γρ. cookies σοκολάτα
    75 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γκανάς σοκολάτας και επικάλυψη:
    270 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
    600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
    2 κ.σ. σκόνη κακάο
    ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Για τη κρέμα σοκολάτας:
    1 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
    100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    100 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
    3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
    2 κ.σ. γάλα
    2 κ.σ. σκόνη κακάο
    3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής:

Για τη βάση:
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. Θρυμματίζετε τα cookies στο multi, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά και στρώνετε το μείγμα ισομερώς, πατώντας το ελαφρώς, στη βάση και τα τοιχώματα μέχρι 3 εκ. ύψος. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
   
Για τη κρέμα σοκολάτας:

Διαλύετε καλά σε μπολάκι τον καφέ σε 1 κ.σ. ζεστό νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το λιωμένο καφέ και το γάλα και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λ ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Το αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
   
    Κοσκινίζετε και αναμιγνύετε το κακάο και τα αλεύρια και χτυπάτε ελαφρώς το αυγό. Μόλις μισοκρυώσει το σοκολατένιο μείγμα προσθέτετε σταδιακά τα αλεύρια και τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη κρύα βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 [μέχρι η επιφάνεια της σοκολάτας να είναι σταθερή στην αφή].  Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να σταθεί για 20 λ.
   
Για τη γκανάς σοκολάτας και επικάλυψη: 

Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος. Στρώνετε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας τα 2/3 της γκανάς και κρατάτε το υπόλοιπο 1/3 στην άκρη.
   
    Βάζετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος με το κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Απλώνετε πάνω από τη κρέμα και τη γκανάς το μείγμα σαντιγί, γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γκανάς.

sintayes.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr