Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Εμένα με θεράπευσε ο Άγιος Πορφύριος εδώ και 5 περίπου χρόνια από καρκίνο, είχε κάνει πολλές μεταστάσεις και...

Εμένα με θεράπευσε ο Άγιος Πορφύριος εδώ και 5 περίπου χρόνια από καρκίνο, είχε κάνει πολλές μεταστάσεις και ήμουν στο τελικό στάδιο για να πεθάνω. Όταν τον επισκέφτηκα στον Ωροπό με διάβασε, προσευχήθηκε και έγινα καλά.
Η κ. Μαρία ζει στη Λάρισα με το σύζυγο της. Τώρα είναι σε μεγάλη ηλικία. Δόξα το Θεό, να έχουμε την ευχή του πατρός Πορφυρίου.

Είχαμε ακούσει ότι ο Άγιος Πορφύριος είχε χάρισμα από το Θεό να βρίσκει νερό και αποφασίσαμε να τον πάρουμε τηλέφωνο και να του πούμε το πρόβλημα μας… Μας απάντησε, βλέπω το κελί σας νερό πιο ψηλά δεν υπάρχει, μην ψάχνετε, υπάρχουν όμως δυο πηγές πιο χαμηλά… τον ευχαριστήσαμε και μείναμε με την απορία που είναι η δεύτερη πηγή πιο χαμηλά, γιατί εμείς τρία χρόνια που κατοικούσαμε μια γνωρίζαμε…

Πήγαν το αγοράκι τους 5 ετών που δεν είχε μιλήσει ακόμα. Ούτε μαμά δεν είχε πει. Ήταν απελπισμένοι από τους γιατρούς και κάποιοι τους μίλησαν για τον γέροντα και τη πιθανότητα να τους βοηθούσε. Ο γέροντας έπιασε το κεφάλι του παιδιού, το χάιδεψε και τους είπε θα το βαράτε να σωπάσει, να μη τρέχετε σε γιατρούς, δεν έχει τίποτα το παιδί. Οι γονείς δεν πίστεψαν στα λόγια του και επιστρέφοντας το πήγαν στο ΠΙΚΠΑ σε γιατρό της λογοπεδίας. Μόλις γύρισαν στο σπίτι χτύπησε το τηλέφωνο. Καλά δε σας είπα να μη το πάτε σε γιατρούς;  «Αφού σας είπα ότι το παιδί θα μιλήσει». Σε λίγο καιρό το παιδί άρχισε να μιλάει και με τον καιρό έγινε και φλύαρο. Εγώ το είχα μαθητή στο ά γυμνασίου, και δεν άφηνε κανένα να μιλήσει ήθελε να απαντάει αυτό σε όλες τις ερωτήσεις. Όταν κάλεσα το πατέρα του να παραπονεθώ μου είπε ο πατέρας του. Το είπε ο γέροντας θα το βαράτε να σωπάσει. Ποιος γέροντας. Ο Πορφύριος. Έτσι έμαθα και γω για το γέροντα και αποφάσισα να τον γνωρίζω…

…και οδηγούσε τα βήματα μας σε αυτόν η αρρώστια και η πλήξη της αστικής ζωής…

Πολλοί που είχαν ξανάρθει στο γέροντα μας διηγούντο περιστατικά θαυμάτων και αποκαλύψεων τα περισσότερα σχετικά με την υγεία και τις ατασθαλίες των νέων που αποδεικνύοντας συνέπειες τον κρυφών αμαρτιών των γονέων του ή της δυσαρμονίας της σχέσης τους. Εκείνο που μας αφόπλιζε όλους ήταν οι αποκαλύψεις της οικογενειακής κατάστασης αλλά της εσωτερικής κατάστασης του καθενός μας που έδειχνε να τα ξέρει καλύτερα ο γέροντας, πολύ καλύτερα από τον καθένας μας. Οι επισκέψεις μας στο γέροντα ήταν οδυνηρές και ανακουφιστικές ταυτόχρονα. Με κάποιο φιλάνθρωπο τρόπο μου αποκάλυπτε τις αδυναμίες μου και συγχρόνως μου ενέπνεε την αισιοδοξία ότι μπορώ να γίνω καλύτερος και ακόμα ότι όσο διατηρώ την επαφή μου με την εκκλησία ότι μπορώ να ελπίζω στη σωτηρία μου.  Και από τους άλλους που περίμεναν απέξω και γνωριζόμασταν μάθαινα ότι τα ίδια συνέβαιναν και σε αυτούς.

Έδινε μεγάλη σημασία στην υγεία, αποκάλυπτε κρυμμένες αρρώστιες υποδείκνυε θεραπείες και σε νοσοκομεία του εξωτερικού και κάποιοι τον είδαν να περιφέρεται σε διαδρόμους νοσοκομείων

Η κακή διαγωγή των παιδιών οφείλεται στην αποτυχία των γονέων. Ήθελε τους γονείς αγίους, εφόσον αξιώθηκαν να γίνουν γονείς. Και αφού είναι αδύνατη η αγιότητα να μη βασανίζουν τα παιδιά τους με τα μαλώματα τους. Αντί για αυτό να αυξήσουν την προσευχή τους και να επικαλούνται την βοήθεια του Θεού που έρχεται θαυματουργικά χωρίς επιχειρήματα και προπαντός οι γονείς να βελτιώνουν την δική τους διαγωγή, με στόχο την αγιότητα.

Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία, ο Χριστός είναι η ελπίδα μας. Η σχέση με το Χριστό είναι αγάπη είναι έρωτας, είναι ενθουσιασμός, είναι λαχτάρα του θείου, ο Χριστός είναι το παν. Μη πολεμάτε απευθείας το πειρασμό και ο πειρασμός σφίγγει, η διάθεση για απαλλαγή θα υπάρχει αλλά θα είναι μυστική χωρίς να φαίνεται. Με τέτοιες νουθεσίες μα εφοδίασε ο γέροντας για να πορευτούμε μέσα στη κόλαση του σημερινού κόσμου, κουβαλώντας μέσα μας τον παράδεισο…

Απομαγνητοφώνηση κειμένου Χώρα Του Αχωρήτου

Ὁ Όσιος Πορφύριος Μαρτυρίες – Διηγήσεις – Νουθεσίες 6. Παραγωγή και εκφώνηση Λυκούργος Μαρκούδης για το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Το κείμενο είναι απόσπασμα του βιβλίου «Ὁ Όσιος Πορφύριος Μαρτυρίες – Διηγήσεις – Νουθεσίες» έκδοση του Κέντρου νεότητας και μελέτης προβολής των αξιών μας, Ενωμένη Ρωμιοσύνη 2017.



choratouaxoritou.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr