Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Ιερώνυμος για Τσίπρα: Σαν πατέρας προς παιδί τον πονάω, τον λυπάμαι

«Είπα ότι αγαπώ, σέβομαι και έχω καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό και σαν πατέρας προς παιδί τον πονάω, τον λυπάμαι διότι θέλει, αγωνίζεται, προσπαθεί», σημείωσε...

ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος χαρακτήρισε βάτα για τον πρωθυπουργό την τρόικα, τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ, αλλά και όσους δεν τον βοηθούν να ξεπεράσει τα προβλήματα. Μάλιστα, επεξηγηματικά και προς αποφυγήν παρερμηνειών είπε ότι τα βάτα είναι τα άγρια φυτά που όταν κάποιος μπλέξει σε αυτά δεν μπορεί να ξεμπλέξει.

«Επισκέφθηκα τον αρχιεπίσκοπο προκειμένου να ζητήσω την ευλογία του και να του ευχηθώ Καλή Ανάσταση. Ανταλλάξαμε ευχές για το Πάσχα, ενώ τον ενημέρωσα για τις εξελίξεις που έχουμε στα εθνικά θέματα και, κυρίως, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων», δήλωσε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για τις αντιδράσεις κάποιων σχετικά με την άφιξη του Αγίου Φωτός: «Δεν υπάρχει αντιπαράθεση για το θέμα. Στην Ελλάδα, το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο ποια είναι η επικρατούσα θρησκεία, και το Άγιο Φως θα έρχεται πάντα με τιμές αρχηγού κράτους ως οφείλουμε να το φέρνουμε και να αποτελεί ευλογία για όλη την Ελλάδα και για εκείνους που πιστεύουν και για εκείνους που δεν πιστεύουν», επισήμανε.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε τη χαρά του για την συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και έκανε γνωστό πως «ενημερώθηκα για καίρια ζητήματα που αφορούν σε εθνικά θέματα, σε σχέσεις Εκκλησίας- Στρατού και ανταλλάξαμε ευχές για καλό Πάσχα δημιουργικό και ειρηνικό».

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr