Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Έφτασε το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Η συγκλονιστική στιγμή της Αφής

Το Άγιο Φως έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος περίπου στις επτά και τριάντα, όπου και του έγινε υποδοχή με τιμές άφιξης αρχηγού κράτους.

Να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο αεροδρόμιο για την υποδοχή του.

Το Άγιο Φως μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, ενώ το υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

Αμέσως μετά ο Έξαρχος κ. Δαμιανός αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο ευχήθηκε να φωτίζει όλο τον κόσμο.

"Φέρνοντας το Άγιο Φως στην φιλτάτη πατρίδα και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αγιωτάτης καθ' Ελλάδας Εκκλησίας κομίζουμε θερμές Πατριαρχικές ευχές και κάθε ευλογία εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου μας προς όλους" - υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου.

Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, μετέφερε τις ελπίδες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου για τα δεινά που περνάει ο τόπος μας.

"Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελληνική Κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές" ανέφερε από την πλευρά του, στο χαιρετισμό του ο κ. Αμανατίδης.

Επίσης υπογράμμισε ότι "μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης-. σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις- πέρα από εθνικότητα και φυλή."

"Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία" πρόσθεσε επίσης ο ΥΦΥΠΕΞ.

Τέλος το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και στη συνέχεια σε όλα τα σημεία της Ελλάδας.


Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ

Συγκλονιστικές στιγμές από τα Ιεροσόλυμα με την Αφή του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως.

Με δέος παρακολούθησαν την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός οι εκατοντάδες πιστοί που βρέθηκαν το Μεγάλο Σάββατο (15/4) στον Πανάγιο Τάφο.

Το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου που νίκησε τον θάνατο έρχεται να γεμίσει για ακόμα μια φορά τις ψυχές των απανταχού Χριστιανών, με ελπίδα αλλά και πίστη.

Αιμίλιος Πολυγένης
romfea.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr