Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Σοκάρει η 25χρονη που εγκατέλειψε τα δύο της παιδιά στην Εκκλησία: «Δεν έχω χρόνο, είμαι…»

Ποια η ποινή στην 25χρονη που εγκατέλειψε 2 παιδιά σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης;

Ποινή κάθειρξης 24 μηνών επιβλήθηκε στην 25χρονη θεία των δύο παιδιών τα οποία εγκαταλήφθηκαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά.

Ειδικότερα, η γυναίκα κατάφερε να σοκάρει για δεύτερη φορά το δικαστήριο, αφού πέρα από αυτή καθεαυτή την πράξη της εγκατάλειψης, η δικαιολογία που επικαλέστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ήταν πέρα από κάθε όριο και λογική.

Όπως είπε, «είμαι ιερόδουλη και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τη φροντίδα των παιδιών».

Στο άκουσμα της απίστευτης εξήγησης που έδωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου της απάντησε ότι πολλές ιερόδουλες μεγαλώνουν όχι μόνο τα παιδιά τους, αλλά και ξένα παιδιά και μάλιστα με απόλυτη επάρκεια.

Ηταν όμως, σαφές στο δικαστήριο ότι η νεαρή γυναίκα που βρισκόταν ενώπιον της έδρας δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως ευθύνη για τα δύο αγγελούδια, που της είχε εμπιστευθεί η αδελφή της, η οποία είναι -όπως και ο πατέρας των παιδιών- κρατούμενη για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η 25χρονη θεία είχε ισχυρισθεί ότι εγκατέλειψε τα παιδιά γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τα φροντίζει.

Τα δύο αδελφάκια, ένα αγοράκι 3 ετών και ένα κοριτσάκι ενός έτους βρίσκονται από χθες στο νοσοκομείο Γεννηματάς και όπως διαπιστώθηκε είναι υγιή.

Τις επόμενες ημέρες η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη των παιδιών. Ηδη με εισαγγελική αίτηση, κινείται η διαδικασία αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τη μητέρα τους, παρά την αντίθετη επιθυμία της ίδιας.

Σημειώνεται ότι οι μητέρες κρατούμενες έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μαζί τους στη φυλακή τα παιδιά τους όταν αυτά είναι προσχολικής ηλικίας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι η επιμέλεια και φροντίδα των παιδιών θα πρέπει να ανατεθεί σε κατάλληλο δημόσιο φορέα.

fimes.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr