Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ: ''Πρέπει να λυθεί το θέμα της ονομασίας''

Για το θέμα της ονομασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων μίλησε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο οποίος κάνει λόγω για σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να επιλυθεί.

"Πάντοτε υπήρχε Μητροπόλη Τρίκκης και Σταγών και επί 26 χρόνια υπήρχε και η Μητρόπολη Σταγών αλλά ήταν προσωρινή. Σήμερα, εφόσον η Μητρόπολη έγινε μόνιμη, πιστεύω ότι από πλευράς κανονικότητος και κοινής λογικής δεν μπορεί ο κορμός της να λειτουργεί ως παρακλάδι της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, διότι αυτό δεν στέκει λογικά και πρέπει να ανατακτοποιηθεί" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στην Romfea.gr.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ τόνισε: "Εγώ έκανα δύο έγγραφα προς την Ιερά Σύνοδο και ζητώ την τακτοποιήση του θέματος, γιατί έτσι θα ηρεμήσει και ο λαός της Καλαμπάκας."

"Πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν και λένε ότι πως γίνεται να παραμένουν με τον ίδιο τίτλο οι δύο Μητροπόλεις, από την στιγμή που πλέον η Μητρόπολη δεν είναι προσωποπαγής αλλά μόνιμη", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: "Κατά την γνώμη μου η τακτοποιήση θα μπορούσε να γίνει στην πρόσφατη Ιεραρχία, διότι είναι ένα θέμα που δεν χρήζει ιδιαιτέρας σημασίας για να μπει στην ημερήσια διάταξη. Θα μπορούσε να γίνει ακριβώς, όπως έγινε και η μονοιμοποιήση."

Αιμίλιος Πολυγένης

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr