Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Πάνε να "ΘΑΨΟΥΝ" την ΑΜΦΙΠΟΛΗ...

Το έγκλημα της Αμφίπολης συνεχίζεται!

Παρά την δημοσιότητα που έχει πάρει η ανακάλυψη του μνημείου στην περιοχή της Αμφιπόλεως, συνεχίζουν να μπαίνουν εμπόδια από ανθρώπους του υπουργείου, στην περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων.

Αυτή την φορά, η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, γνωστή για τις απόψεις της περί «ρωμαϊκότητος» του ναού, φρόντισε να μην προχωρήσουν οι αναλύσεις των οστών που βρέθηκαν στον τύμβο Καστά.

Από το 2015, η κυρία Βλαζάκη είχε στην διάθεσή της σύμβαση για την ανάλυση 300 σκελετών από την περιοχή της Αμφιπόλεως, που χρονολογούνται από το 1000 π.Χ. έως το 200 π.Χ. Κι όμως, τα οστά του τύμβου Καστά τα αγνόησε επιδεικτικά, και αρνείται να δώσει την παραμικρή εξήγηση για την επιλογή της αυτή.

Όμως το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο σήμερα. Από την πρώτη στιγμή μπαίνουν συνεχώς εμπόδια στην χρηματοδότηση και στην ανάλυση των ευρημάτων της Αμφιπόλεως, από σχεδόν όλους του υπουργούς του ΥΠ.ΠΟ., και τους αρχαιολόγους που έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση.

Μάλιστα, την έρευνα αυτή θα την αναλάμβαναν δύο πανεπιστήμια, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Κι όμως, το πρόγραμμα δεν ξεκίνησε ποτέ, και η ευθύνη βαραίνει την Γενική Γραμματέα του αρμοδίου υπουργείου.

Η Λυδία Κονιόρδου από την άλλη, επίσης, κωφεύει ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, και δεν απομακρύνει την συγκεκριμένη κυρία από την θέση της. Αναμένουμε. Έστω και καθυστερημένα, κάποια αντίδραση από τη υπουργό, αν και η μέχρι στιγμής εμπειρία, δεν μας δίνει πολλά περιθώρια για ελπίδες…

voicenews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr