Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα το ύστατο χαίρε στον Αρχιμανδρίτη που δολοφονήθηκε

Σήμερα Πέμπτη, συγγενείς, φίλοι και πιστοί θα πουν το τελευταίο αντίο στον Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο, στο κοιμητήριο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Πεντέλης.

Η σορός του άτυχου ιερωμένου έμεινε ολόκληρη τη νύχτα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, με τους πιστούς να περνούν και να φιλούν το χέρι του, αποχαιρετώντας τον αρχιμανδρίτη τους.

Τραγικές φιγούρες τα αδέλφια του Αρχιμανδρίτη, Μιχάλης και Ευαγγελία, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται αμείωτες οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση, εκτιμούν πως πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν γνωστός του Αρχιμανδρίτη, κάποιος από αυτούς που στο πλαίσιο του έργου έτυχε να βοηθήσει ή κάποιος, που με κάποιο «πρόσχημα», τον έπεισε να του ανοίξει.

Υπέρ του ενδεχομένου ο δολοφόνος να ήταν γνωστός του θύματος συνηγορεί και το γεγονός ότι και το σκυλάκι του Αρχιμανδρίτη, ράτσας μαλτέζ, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του φόνου και βρέθηκε κουλουριασμένο στον καναπέ, δεν ακούστηκε να γαβγίζει, πράγμα που σημαίνει είτε ότι ήταν φοβισμένο, είτε ότι η μυρωδιά του δράστη του ήταν γνώριμη.

Υπενθυμίζεται ότι η πόρτα του διαμερίσματος της οδού Ναυπλίου στο Γέρακα δεν ήταν παραβιασμένη, ενώ ο δράστης είχε σπάσει ένα σκρίνιο από το οποίο είχε αφαιρέσει κοσμήματα και ιερατικά σκεύη, ενώ, κατά πληροφορίες από την Ασφάλεια, είχε ψάξει εξονυχιστικά όλο το σπίτι.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο 47χρονος πέθανε από ασφυξία η οποία προκλήθηκε από μια πετσέτα που ήταν τοποθετημένη στο πρόσωπο του, τυλιγμένη με κομμάτια υφάσματος γύρω από το κεφάλι του.

Το ματωμένο μαξιλάρι που βρέθηκε στο μπάνιο ίσως ο δράστης το είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα, στην προσπάθειά του να δολοφονήσει ον 47χρονο.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώνεται ότι ο δράστης αρχικά επιχείρησε να στραγγαλίσει το θύμα του, τον ξυλοφόρτωσε άγρια, σπάζοντάς του, μάλιστα, και πλευρά, το έδεσε χειροπόδαρα με κορδόνια και το παντελόνι της πυζάμας του, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να έχει προκαλέσει ασφυξία στον ιερέα με την πετσέτα και το μαξιλάρι.

vimaorthodoxias.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr