Εκτός κι αν είμαστε χορτοφάγοι, την Τσικνοπέμπτη ξέρουμε όλοι πως τρώμε κρέας. Η παράδοση θέλει οικογένεια και φίλους να μαζεύονται είτε στα σπίτια είτε στα μαγαζιά για να ‘τσικνίσουν’ και να φάνε όλοι μαζί κρέας σε αφθονία.
Το γιατί ονομάστηκε η Πέμπτη της δεύτερης βδομάδας του Τριωδίου ως Τσικνοπέμπτη προκύπτει ακριβώς από την μυρωδιά της τσίκνας που επικρατεί από το ψήσιμο του κρέατος.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ
Το γιατί ονομάστηκε η Πέμπτη της δεύτερης βδομάδας του Τριωδίου ως Τσικνοπέμπτη προκύπτει ακριβώς από την μυρωδιά της τσίκνας που επικρατεί από το ψήσιμο του κρέατος.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ