Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο Υμηττός υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα Αγίων (ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, υποδέχθηκε εχθές το Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα Αγίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού.
Η υποδοχή έγινε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αναστάσιο Τασόπουλο, μετά από λιτανευτική πομπή, στην είσοδο του Ιερού Ναού, λόγω της απουσίας του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ο οποίος εκτάκτως βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για το Βιβλικολειτουργικό Συνέδριο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου προσκόμισε με συνοδεία πατέρων του Ησυχαστηρίου, το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ελευθερίου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού και των εκ Κρήτη Αγίων Δέκα Μαρτύρων τα οποία φυλάσσονται στο εν λόγω Ησυχαστήριο στο Τρίκορφο Φωκίδος.
Το Τίμιο Ξύλο και τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2017 για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού προς τιμήν της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.
Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ, όπου θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ομιλίες.  Τα Ιερά Λείψανα θα βρίσκονται για προσκύνηση από τις 8.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.













gerontasnektarios.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr