Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην Εξόδιο Ακολουθία του π.Ζήση Γαλούση (ΦΩΤΟ)

Εκοιμήθη εν Κυρίω και ήδη αναπαύεται στους κόλπους του Θεού ο μακαρία τη λήξει γενόμενος π.Ζήσης Γαλούσης, τέως Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Μάνδρας.

Ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π.Ζήσης, γεννήθηκε το 1942 στο Μακρυχώρι Καρδίτσας, όπου έλαβε και την εγκύκλιο μόρφωση. Απόφοιτος του Μέσου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καρδίτσης, προσήλθε με ιδιαίτερο ζήλο και φλογερή αγάπη στις τάξεις του ιερού κλήρου, χειροτονούμενος Διάκονος στις 7 Ιανουαρίου του 1985 και Πρεσβύτερος στις 20 Ιανουαρίου του ιδίου έτους, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Σεραφείμ.

Με την καλή πρεσβυτέρα του απέκτησαν τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων ο ένας υιός είναι Καθηγητής Θεολόγος και ο άλλος Οικονόμος της χάριτος του Θεού, Πρεσβύτερος δηλαδή της αγίας μας Εκκλησίας και εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αμπελακίων Λαρίσης, ο π.Βασίλειος Γαλούσης.

Ο αείμνηστος κληρικός π.Ζήσης υπήρξε ο ευλογημένος άνθρωπος του Θεού και ο άριστος εργάτης του Ευαγγελίου Του. Ήταν ευγενής, ταπεινός, φίλεργος, φιλάνθρωπος και ιδιαίτερα συμπαθής στο ποίμνιό του, την Μάνδρα, τον λαό της οποίας εποίμανε εν συνέσει και αγάπη πολλή για πολλά χρόνια.

Πρωτεργάτης της ανεγέρσεως και του εξωραϊσμού του νέου περικαλλούς Ναού του Αγίου Βασιλείου Μάνδρας, εργάσθηκε μαζί με τους συνεργάτες του σκληρά ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το υψηλό και Θεάρεστο έργο και στις μέρες του εν τέλει αξιώθηκε να ζήσει τον εγκαινιασμό του νέου αυτού Ιερού Ναού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο.

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος ετίμησε με τον σταυρό του Αποστόλου Παύλου τον απελθόντα κληρικό, που μάλιστα ανέδειξε και τον υιό του σε Ιερέα του Θεού του Υψίστου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος ανύψωσε αυτόν εις Οικονόμον και Πρωτοπρεσβύτερον για την πολύτιμη προσφορά του στον Αμπελώνα του Κυρίου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος κληρικού τελέστηκε χθες στη γενέτειρά του, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μακρυχώρι Καρδίτσας, υπό του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου.


Εκ της Ι.Μ.

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr