Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

“Αυτούς τους χαιρετισμούς να τους λες 365 μέρες το χρόνο”

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, γύρω στις 6.30, δεχθήκαμε τηλέφωνο από έναν αδελφό μας. Από μέρες ήταν οι δύο μικρές θυγατέρες του ασθενείς. Ο πυρετός είχε αγγίξει το 39.5 και τόσο αυτός μας, όσο και η σύζυγος του είχαν θορυβηθεί.

Επικοινώνησαν με την παιδίατρο τους και τους είχε κλείσει ραντεβού για εχθές Τρίτη στις τρεις το μεσημέρι. Επειδή ο αυτός ήταν στην δουλειά του και δεν θα μπορούσε να τις συνοδεύσει, θα πήγαινε τα παιδιά η μητέρα τους.

Το μεσημέρι τηλεφωνεί η γραμματέας της ιατρού και τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να μετατεθεί το ραντεβού για αργότερα, μετά τις 5 μιας και η ιατρός είναι σε επείγουσα εξωτερική επίσκεψη. Έτσι ο αδελφός μας, με την τυχαία αυτή ακύρωση και ενώ δεν θα πήγαινε στο Ιατρείο, αποφάσισε να συνοδεύσει την σύζυγο και τις κόρες του.

Και τώρα αρχίζουν τα παράδοξα! Όντως πήγαν όλοι εκεί. Η Ιατρός εξετάζει προσεκτικά τις μικρές. Απύρετες και οι δύο! Έκπληξη στους γονείς.

Συμβαίνουν αυτά, τους εξήγησε η Παιδίατρος. Κάποια ελαφρά ίωση, έκανε τον κύκλο της, έδωσε υψηλό πυρετό, τώρα είναι σε αποδρομή.

Δόξα τω Θεώ, είπε μέσα του ο αδελφός, ευχαρίστησαν την Ιατρό και ήταν έτοιμοι να φύγουν.

Ο αδελφός μας τότε, με την ζέση που τον διακατέχει για την διάδοση των Χαιρετισμών, έβγαλε από το τσαντάκι του πέντε τευχίδια των Χαιρετισμών, να τα προσφέρει στην Ιατρό.

Θυμόταν από πέρυσι ένα συγκεκριμένο περιστατικό, όταν η μικρή του κόρη ήταν σοβαρά, μα πολύ σοβαρά άρρωστη, και η καλή τους παιδίατρος σε μία αποστροφή του λόγου της είπε: “Η Μυρτιώτισσα δεν έχει αφήσει ποτέ να μου χαθεί παιδί! Ησυχάστε όλα θα πάνε καλά με την Χάρη Της”.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι η Παιδίατρος τους ήταν τουλάχιστον ευσεβής της είπε:

-Ορίστε γιατρέ μου θα μου επιτρέψετε να σας προσφέρω μια ευλογία. Τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας.

-Αχ σας ευχαριστώ πολύ! Χρόνια λέω τους Χαιρετισμούς! Τους ξέρω απέξω! Τους λέω τουλάχιστον δύο φορές, το πρωί με το που θα ξυπνήσω και μέχρι να ετοιμαστώ να φύγω, και σίγουρα και το βράδυ! Αλλά και στο αμάξι όταν οδηγώ, αντί να βάλω ραδιόφωνο λέω τους Χαιρετισμούς!

Ο αδελφός μας είχε μείνει αποσβολωμένος. Δεν περίμενε να ακούσει κάτι τέτοιο. Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη ΔΕΝ είχε έρθει ακόμη. Έκπληξη διττή! Και για την Παιδίατρο, αλλά και τον αδελφό μας!

-Πολύ χαίρομαι γιατρέ μου συνέχισε ο αδελφός μας που τους λέτε καθημερινά. Ξέρετε αυτή είναι και η προτροπή της Παναγίας μας. Έχει εμφανιστεί σε Αγιορείτες Αγίους και τους έχει πει ότι αν τους διαβάζουμε καθημερινά τότε θα μας προστατεύει και σε αυτήν αλλά και στην άλλη ζωή.

“Αυτό πρώτη φορά το ακούω” απάντηση έκπληκτη η Παιδίατρος “να σας πω, εγώ ξεκίνησα να το κάνω, αφότου μια βραδιά – τώρα στον ύπνο μου ήταν, λίγο πριν αποκοιμηθώ – και αφού τελείωσα την απαγγελία των Χαιρετισμών, άκουσα καθαρά, ξεκάθαρα μια φωνή να μου λέει “Αυτούς τους χαιρετισμούς να τους λες 365 μέρες το χρόνο”. Και ξέρετε το άκουσα ξεκάθαρα… και αυτό δεν μπορεί να ήταν δικό μου, της φαντασίας μου μιας και δεν χρησιμοποιώ καν την έκφραση 365 μέρες το χρόνο η κάτι παρόμοιο στην καθημερινότητα μου!»

Ενεός έμεινε ο αδελφός μας!

-Μα είναι αυτό που έχει ζητήσει αιώνες πριν η Παναγία μας!

-Πρώτη φορά το ακούω τώρα αυτό από εσάς!” απάντησε με τρεμάμενη φωνή, προφανέστατα συγκινημένη η Παιδίατρος, παίρνοντας τα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών. Σας ευχαριστώ… αν έχετε φέρτε μου κι άλλα να δίνω στους γονείς

Ακίνητη, αποσβολωμένη παρακολουθούσε την στιχομυθία και η σύζυγος του αδελφού μας.

Η Παναγία Μητέρα μας απάντησε στην εύλογη απορία του αδελφού μας με τον πλέον περίτρανο τρόπο. Κατέδειξε ότι είναι Αυτή που επιθυμεί να απαγγέλλονται καθημερινά οι Χαιρετισμοί Της! Παράλληλα ενίσχυσε την πίστη της Παιδιάτρου που έμαθε για πρώτη φορά, ότι η Ίδια είχε ζητήσει να την χαιρετούμε καθημερινά με τους Χαιρετισμούς Της! Και προφανώς οικοδόμησε πνευματικά και την καλή σύζυγο τους αδελφού μας!

Αυτά είναι καλοί μου αδελφοί τα Μεγαλεία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας! Θαυμαστά και παράδοξα γεγονότα που έρχονται να δυναμώσουν την πίστη όλων ΟΛΩΝ μας, και να μας πείσουν ότι όντως το έργο αυτό της διάδοσης της καθημερινής ανάγνωσης των Χαιρετισών είναι δικό Της θέλημα και δικό Της έργο.

Καλή Σαρακοστή αδελφοί μας!

Σημείωση: Σε Κώδικες του Αγίου Όρους μαρτυρούνται πολυάριθμες εμφανίσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου σε Αγιους Γεροντες, στους οποίους και δήλωσε «όστις Με χαιρετίζει μίαν φοράν την ημέραν με τους Χαιρετισμούς, τους οποίους πολύ αγαπώ, θα τον προστατεύω, θα τον διαφυλάττω από παν κακόν, θα τον επιβλέπω καθ” όλην την ζωή του και εν εκείνη την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας, θα τον υπερασπισθώ ενώπιον του Υιού μου».

xairetismoi.blogspot.gr, choratouaxoritou.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr