Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αναταραχή στη Μητρόπολη Κονίτσης λόγω της απομάκρυνης Αρχιμανδρίτη

Σοβαρές και μη αναμενόμενες εξελίξεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην ακριτική Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.

Μόλις πριν δύο ημέρες μόλις, έπεσε σαν «βόμβα» η είδηση στην ακριτική κωμόπολη ότι ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, απομάκρυνε από τη Μητρόπολη τον Αρχιμανδρίτη κ. Χειρουβήμ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του, και μάλιστα τον συνόδευε σε όλες τις εκδηλώσεις, θρησκευτικές και μη, που συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Οι σχέσεις αυτές φαίνεται ωστόσο ότι διερράγησαν τους τελευταίους 3-4 μήνες, διάστημα στο οποίο αναπτύχθηκε και ένας έντονος προβληματισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης για ζητήματα που αφορούν τη διοικητική της λειτουργία, κοινωνός του οποίου ήταν και ο Αρχιμανδρίτης.

Προχθες το απόγευμα μετά την παράκληση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κόνιτσα και την κοπή της βασιλόπιττας για τα κατηχητικά σχολεία, σύσσωμος ο κόσμος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση ζήτησε μετ’ επιτάσεως από τον μητροπολίτη κ. Ανδρέα απάντηση για το λόγο της απομάκρυνσης του π. Χειρουβήμ, ο οποίος σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην κωμόπολη αναζητά πλέον άλλη Μητρόπολη για να ενταχθεί.

Ο κ. Ανδρέας απέφυγε να δώσει εξήγηση, λέγοντας «ότι δεν είναι ώρα για εξηγήσεις», απάντηση που όμως δεν έπεισε τους παρισταμένους, που αναζητούν τώρα άλλον τρόπο αντίδρασης, μη αποκλειομένου και του ενδεχομένου συλλογής υπογραφών.

Οι αντιδράσεις -όπως μεταδόθηκε από την Κόνιτσα- ήταν και συνεχίζουν να είναι πρωτοφανείς στην απομάκρυνση Χειρουβήμ, που όλα αυτά τα χρόνια διακρίθηκε για το ήθος και την εργατικότητά του.

Οι Κονιτσιώτες και γενικά το πλήρωμα της Μητρόπολης δεν μπορεί ακόμη να «χωνέψει» την ανεξήγητη απώλεια και του άλλου δυναμικού αρχιμανδρίτη Ιωήλ, που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει μετακινηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Πηγή: Πρωινός Λόγος Ιωαννίνων
dogma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr