Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Μιμή Ντενίση: Πιστεύω στο Θεό, αλλά δεν Του ζητάω τίποτα, μόνο Τον ευχαριστώ

Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου
Μία κουβέντα έτσι όπως δεν έχει ξαναγίνει, στην εκπομπή Μιλάμε Eλεύθερα με τον Χάρη Αρβανιτίδη στην ΕΡΤ3

Η δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για την Ελλάδα κα τον Ελληνισμό και τις ιστορικές πληγές που άφησαν οι εθνικές μας καταστροφές στη Μικρά Ασία. Αφορμή στάθηκε το τελευταίο της συγγραφικό έργο, το οποίο αποτελεί ιστορική μελέτη, "Σμύρνη μου αγαπημένη".

Πραγματεύται την ακμή αλλά και την καταστροφή της Σμύρνης, όλα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν σε Ελλάδα, Τουρκία και Διεθνή Παράγοντα, με τα μάτια των καθημερινών ανθρώπων αυτής της ακμάζουσας πόλης που χαρακτηριζόταν το Παρίσι της Ανατολής.

Το έργο "Σμύρνη μου αγαπημένη" παίζεται με τεράστια επιτυχία για 4η σεζόν. Μία παράσταση υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η οποία από τα Χριστούγεννα ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά σειρά έχουν περιοδείες στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η Μιμή Ντενίση έχει στο ενεργητικό της 4 ιστορικές μελέτες και 84 μεταφράσεις και διασκευές, ενώ έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας το μετάλλιο των Ιπποτών της Λεγεώνας της Τιμής.

Η Μιμή Ντενίση, αποκαλύπτει μάλιστα, το επόμενο συγγραφικό της εγχείρημα που θα γίνει και θεατρικό έργο και αφορά το ολοκαύτωμα της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Δηλώνει την πίστη της στον Θεό, από τον οποίο όπως λέει δεν ζητά τίποτα παρά μόνο Τον ευχαριστεί.

Δείτε την συνέντευξη την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 23:00, και σε επανάληψη στις 4 Φεβρουαρίου στις 24:00, στην ΕΡΤ3

Μιλάμε Eλεύθερα με τον Χάρη Αρβανιτίδη στην ΕΡΤ3

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής...Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr