Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

1700 χρόνια μετά επιστρέφει το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Αυτή τη χρονιά η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάζει, με τη Χάρη του Θεού, 80 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην οικουμένη.
Το αποκορύφωμα αυτής της επετείου θα είναι η υποδοχή με τιμή και λαμπρότητα, κατά μήνα Μάιο, του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου, μητρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα.

Το πρόσωπο της Αγίας μας αποκαλύπτει την ίδια την καρδιά της Ορθοδοξίας, τον πνευματικό αγώνα των Αγίων, την ταπείνωσή τους, την αγάπη τους για τον άνθρωπο, την υπέρβαση του φόβου του θανάτου. Γι’ αυτό επικαλούμαστε την Αγία να γίνει η ικέτιδα της κλήσεως και της παρακλήσεώς μας και προσερχόμαστε ταπεινοί προσκυνητές στο χαριτόβρυτο Ιερό Σκήνωμά της.

Το Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής (κοντά στο Αιγάλεω), από 14 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2017.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει τη Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ώρα 6.30 απογευματινή, μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού) από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β´.

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Γι’ αυτό:

γνωρίζουμε τον Θεό καλλιεργώντας όχι ένα νόημα, αλλά μια σχέση,
επικαλούμαστε τη μόνη επανάσταση· την επανάσταση των συνειδήσεων,
προχωράμε συσταυρωμένοι και συναναστημένοι με τον Χριστό,
χαιρόμαστε τη χαρά του ανθρώπου να μπορεί να αναπνέει ελεύθερα,
αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή βίας και φονταμενταλισμού,
μεταλαμπαδεύουμε τον πολιτισμό μας,
μεγαλώνουμε σα φυτά στη Ρωμιοσύνη μέσα,
μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για έναν κόσμο με φως, αγάπη και αλληλεγγύη.

lefteria.blogspot.com

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr