Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Με «μαύρα Χριστούγεννα» απειλεί το ISIS – Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας

Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη, παραμονές Χριστουγέννων… Τουλάχιστον 12 νεκροί και 48 τραυματίες, εκ των οποίων οι 7 σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός του τρομοκρατικού...
χτυπήματος με το φορτηγό που έπεσε σε πλήθος στην καρδιά του Βερολίνου. Νωρίτερα, νεαρός Τούρκος αστυνομικός φωνάζοντας «Αλαχού Ακμπάρ» είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη στην Αγκυρα, ενώ στη Ζυρίχη έπεσαν πυροβολισμοί στο ισλαμικό κέντρο με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν.

Ο πόλεμος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά της Δύσης και όχι μόνο συνεχίζεται…Το μήνυμα τους είναι ξεκάθαρο: «Η Τζιχάντ συνεχίζεται, μπορούμε να χτυπήσουμε την Ευρώπη όποτε θέλουμε, οπουδήποτε αποφασίσουμε. Μπορούμε ακόμη και να χρησιμοποιήσουμε ξανά μεθόδους μαζικού ολέθρου, να ρίξουμε νταλίκες σε συγκεντρωμένο πλήθος μέσα στις πόλεις σας. Μπορούμε να πυροβολήσουμε εξ επαφής Ρώσους διπλωμάτες, μπορούμε να πνίξουμε στο αίμα το Πνεύμα των Χριστουγέννων σας».

Στην Κωνσταντινούπολη, ένας Τούρκος αστυνομικός εκτελεί εν ψυχρώ τον 62χρονο Αντρέι Καρλόφ και ενώ φωνάζει συνθήματα εκδίκησης για τον πόλεμο στο Χαλέπι, ανοίγει τον δικό του. Σκοτώνει, και λίγο αργότερα σκοτώνεται από τα πυρά αστυνομικών.

Ακολουθεί η Γερμανία, με ένα φορτηγό «εκτός ελέγχου» να πέφτει με όλη του τη μανία και τη βία πάνω σε αθώους πολίτες και να σκορπά τον θάνατο. 12 νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο απολογισμός της τρελής αυτής κούρσας, που ξύπνησε τον εφιάλτη της Νίκαιας, με 86 πτώματα να γεμίζουν το δρόμο της Promenade des Anglais τον περασμένο Ιούλη.

Χτύπημα και στη Ζυρίχη


Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Βερολίνο και το χτύπημα στην Αγκυρα, ένας άνδρας ντυμένος με μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο, εισέβαλε σε ένα τέμενος στην Ζυρίχη ανοίγοντας πυρ ενάντια σε πιστούς που προσεύχονταν το βράδυ της Δευτέρας, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Οι δύο από τους τρεις άνδρες – 30, 35 και 56 ετών – τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία της Ζυρίχης.

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας


Οι χώρες η μιά μετά την άλλη λαμβάνουν ισχυρά αντιτρομοκρατικά μέτρα, υπό τον φόβο και νέων αιματηρών χτυπημάτων μέσα στην περίοδο των εορτών.

Βέλγιο


Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, κατά πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας η βελγική αστυνομία απέκλεισε ξαφνικά το Σχάερμπεκ, τη συνοικία των Βρυξελλών όπου διέμενε ο μακελάρης του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντελσλάμ.

Ιταλία

Ενισχύονται στην Ιταλία τα αντιτρομοκρατικά μέτρα μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην ‘Αγκυρα και στο Βερολίνο. Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και ο επικεφαλής της αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης.

Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από τη στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα μηνύματα-βίντεο των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

Γαλλία

Η Γαλλία θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα μετά από την επίθεση φορτηγού χθες βράδυ στο Βερολίνο όπου τουλάχιστον εννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 50 τραυματίστηκαν, είπε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. «Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας», είπε σε δήλωσή του το υπουργείο. «Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή», πρόσθεσε.

imerisia.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr