Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ στην Τουρκία: Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρος ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης εκτάκτων αναγκών – Eπιταχύνει το θερμό επεισόδιο η Άγκυρα

Tα προεόρτια της δημιουργίας με κοινό επιτελείο εκτάκτων αναγκών, μιας ισχυρής κοινής στρατιωτικής δυνάμεως, από τις τρεις χώρες για την διαφύλαξη του αγωγού Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος  είχαμε πριν λίγο.

Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος συμφώνησαν να συσταθεί μια κοινή δύναμη με ειδικές ομάδες διάσωσης για δράση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με την συμμετοχή και άλλων χωρών.

Η απόφαση,  λήφθηκε μετά από τις μεγάλης κλίμακας δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τον περασμένο μήνα, το Ισραήλ και  ανάγκασαν το Τελ Αβιβ να ζητήσει βοήθεια από ξένες χώρες.

«Έχουμε συμφωνήσει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση μιας περιφερειακής δύναμης διάσωσης με πολυεθνικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η οποία θα  αποτελείται από τις  τρεις χώρες μας  Ισραήλ, Ελλάδα και  Κύπρος», είπε ο Νετανιάχου.

«Δεν είναι μόνο ο συντονισμός σε περιόδους κρίσης, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργείται ένα κοινό κέντρο (!!) διοίκησης με τη συμμετοχή όχι μόνο των τριών χωρών μας, αλλά και  άλλων  χωρών»,  πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλάμε για την συγκρότηση μιας μικτής στρατιωτικής δυνάμεως από ειδικές δυνάμεις , με την βοήθεια μαχητικών αεροσκαφών , ελικοπτέρων και ταχύπλοων σκαφών που θα «φροντίζουν» την ομαλή ροή του αερίου προς την Ευρώπη σε κάθε περίπτωση .

Ο άξονας αυτός θα «τέμνει» τις τουρκικές ενεργειακές επιδιώξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και θα αποτελεί σίγουρα σημείο τριβής.

Τα τρία κράτη έχουν ήδη την εμπειρία και σε αυτόν τον τομέα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτήν την δεδομένη στιγμή συμφέρει και την Ελλάδα η υλοποίηση του αγωγού αυτού,  για να καταστεί η χώρα μας , διαμετακομιστικό κέντρο ενέργειας στην ΕΕ..

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες  Έλληνες και Κύπριοι πυροσβέστες πολέμησαν μαζί με Ισραηλινούς συναδέλφους τους και  άλλες 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, στις μεγάλες φωτιές που έκαιγαν το Ισραήλ για πολλές ημέρες . Τον Ιούνιο, σε μια παρόμοια κατάσταση, τα ισραηλινά αεροσκάφη ήρθαν ως  ενίσχυση των Κυπρίων.

Το εμβληματικό έργο  όμως σχέδιο  της τριμερούς συνεργασίας θεωρείται η κατασκευή του  αγωγού για την εξαγωγή φυσικού αερίου προς την ΕΕ, διότι  αυτό το έργο θα προσδώσει βάθος  και στην άμυνα της Ελλάδος, όπως και να το κάνουμε.

Η συνεργασία με ένα κράτος σαν το Ισραήλ, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής  στον αμυντικό τομέα είναι σημαντική , ιδιαίτερα στην ελληνική  αμυντική βιομηχανία και στην τεχνογνωσία με σκοπό την απόκτηση  ελληνικού στρατηγικού πλεονεκτήματος σε σχέση με τους Τούρκους.

Υπάρχουν πολεμικά συστήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν ακόμη και τους συντελεστές ισχύος , όπως είναι τα στρατηγικά  βλήματα από αεροσκάφη ή πολεμικά πλοία τα οποία με την εμβέλεια τους  μπορούν να διαλύσουν την υποδομή του αντιπάλου. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε σε καμία περίπτωση .     


pentapostagma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr