Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ο Β.Σόιμπλε θέλει να ταπεινώσει την ελληνική κυβέρνηση και να τιμωρήσει τις εξαγγελίες «ανεξαρτησίας» του Α.Τσίπρα

Προβληματίζει η στάση του Β.Σόιμπλε εναντίον την Ελλάδας και των αδύναμων πολιτών όπως οι συνταξιούχοι και οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου...
που έχουν αναλάβει χωρίς να τους ρωτήσει κανείς το βάρος των προσφυγικών ροών για όλη την Ευρώπη.

Σε μετωπική σύγκρουση με την ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον το Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον περιβόητο Βόλφακανγκ Σόιμπλε να επιτίθεται μετωπικά πλέον σε συνέντευξη του στην Die Zeit, αποσπάσματα της οποίας προδημοσίευσε η Deutsche Welle, αρνούμενος έστω να δεχθεί ότι η Ελλάδα δεν λαμβάνει από τους εταίρους "βοήθεια", όπως την χαρακτηρίζει, αλλά δανεικά με τόκο, όπως είναι στην πραγματικότητα.

«Μερικοί ξεχνούν επίσης πως τα χρήματα δεν προέρχονται μόνο από τους Γερμανούς ή τους Γάλλους φορολογουμένους αλλά και από χώρες όπως η Λιθουανία και η Σλοβακία. Εκεί οι συντάξεις και τα επιδόματα είναι πολύ πιο χαμηλά από ότι σε χώρες που λαμβάνουν βοήθεια», είπε ο Β.Σόιμπλε, ξεχνώντας, μάλλον ηθελημένα, ότι αυτές οι χώρες επί 45 χρόνια βρίσκονταν υπό κομμουνιστικό καθεστώς, το οποίο όταν κατέρρευσε το 1990 δεν άφησε ούτε ένα ευρώ, ούτε μία κορώνα, ούτε ένα μάρκο, στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Ελλάδα έδωσε 100.000 νεκρούς στον εμφύλιο μετά την γερμανική κατοχή, για να είναι ελεύθερη χώρα και να συγκεντρώσει εν συνεχεία ένα μεγάλο πλούτο στα ασφαλιστικά της ταμεία από το 1945 μέχρι το 2010, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου "φαγώθηκε" στο PSI του 2012 που επέβαλε ο ίδιος με την συναίνεση της τότε ελληνικής κυβέρνησης Παπαδήμου.

Εντάξει μην κοροιδευόμαστε. Όλα αυτά τα κάνει ο Β.Σόιμπλε διότι ο Α.Τσίπρας δεν τον ρώτησε πριν προχωρήσει στις εξαγγελίες όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που τον ρωτούσαν ακόμα και για το αν θα πιουν... coca cola.

Η αδιαλλαξία του και οι προσωπικές του εμπάθειες εμπόδισαν να πραγματοποιηθεί και το EuroWorking Group αλλά και το Eurogroup το οποίοζητούσε ο ίδιος να γίνει χθες.

Μόνο τηλέφωνα είχαμε χθες και το μόνο που συμφωνήθηκε ήταν οι θεσμοί να αποστείλουν ένα κείμενο αξιώσεων και επ’αυτού να συνταχθούν και να υπογραφτούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Υποτίθεται ότι το ελληνικό ζήτημα και οι εξαγγελίες θα το χειρίζονταν οι Θεσμοί κατά δήλωση της καγκελάριου Α.Μέρκελ! Αλλά όχι επενέβη προσωπικά ο κύριος Σόιμπλε διότι  έχει προσωπικά θέματα με τους Έλληνες και την χώρα μας γενικά.

Υπάρχει μια πιθανότητα το θέμα να λήξει σήμερα κάτι που το θέλει η πλειοψηφία των δανειστών.  Ο Σόιμπλε κάνει «γυμνάσια» σε όλους.

Αυτός όμως είναι διαθέσιμος για να συνεχίσει τα «καψόνια» να το σέρνει το θέμα και μέσα στις γιορτές.

Μέσα λοιπόν στις απαιτήσεις του είναι μέτρα όπως οι περικοπές συντάξεων, σε περίπτωση που φανεί ότι λόγω των παροχών, διασαλευτούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016.

Εδώ βέβαια είναι και ένα στοίχημα για τον πρωθυπουργό. Κατά πόσον ήταν κοστολογημένες οι εξαγγελίες του και αν ήταν απόλυτα σίγουροι ότι δεν επηρεάζονταντα δημοσιονομικά.

Εν ολίγοις ο Β.Σόιμπλε θέλει ο Α.Τσίπρας να υπογράψει άμεσα μέτρα σε περίπτωση πουτον Απρίλιο του 2017 η ΕΛ.ΣΤΑΤ πει ότι το 2016 παρουσίασε... «αποκλίσεις».

Τις συντάξεις έχει στο «στόχαστρο» και ο Τόμσεν αφού με άρθρο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου επανήλε ερχόμενος σε σύγκρουση με την Κομισιόν για το αν είναι «πλούσιες» οι ελληνικές συντάξεις.

Φυσικά θέλει και μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ που θα προκαλέσει πρόβλημα επιβίωσης.

Έχουμε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο με τη χθεσινή απόφασή του απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις κάτι το οποίο είχαμε αναφέρει από την Δευτέρα ότι θα γίνει.

Βέβαια η απόφαση αυτή είναι αρκετά βολική για την κυβέρνηση καθώς θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί καθώς αυτό θα γίνει κοινοτικό δίκαιο.

Οι ομαδικές απολύσεις θεωρούνται βασική απαίτηση των δανειστών για να κλείσει η β΄αξιολόγηση

Οι Θεσμοί θα ζητήσου πάντως τα εξής από τον Ε.Τσακαλώτο:

Το βοήθημα να είναι εφάπαξ και μη επαναλήψιμο

Η κυβέρνηση δεν θα ξαναδώσει παροχές χωρίς να συμφωνήσουν οι δανειστές.

Η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ θα ισχύσει για έναν μόνον χρόνο.

Φυσικά η κυβέρνηση θα συμφωνήσει σε αυτά και το ξέρουν και στο Βερολίνο. Άλλωστε επικοινωνιακά πέτυχαν το σκοπό τους και αυτό το ξέρουν επίσης στο Βερολίνο.

Για αυτό ο Β.Σόιμπλε ως γνήσιος Προτεστάντης «Σόλομον Κέιν» (ο πουριτανός ήρωας του Ρόμπερτ Χάουαρντ δημιουργού και του Κόναν του Βάρβαρου) ήθελε να ταπεινώσει τον Α.Τσίπρα.


Στο ενδεχόμενο να τζητηθούν ισοδύναμα ή προληπτικά μέτρα, όπως περικοπές συντάξεων για τον Απρίλιο του 2017 η κυβέρνηση ναι μεν είναι κατηγορηματικά αρνητική αλλά με μια άλλη διατύπωση κάτι θα μπορούσε να περάσει.

Πάντως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος αποσυνδέθηκαν από την δεύτερη αξιολόγηση.

Τώρα τα μέτρα για το χρέος εξαρτώνται μόνο από ένα πράγμα. Τι θα γραφτεί στο χαρτί και το κυριότερο πως θα διατυπωθεί. Όλα είναι επικοινωνία.

pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr