Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Στην Ιταλία απαγόρευσαν τον Ιησού σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από «σεβασμό» στους μουσουλμάνους – Θέλουν να καταστρέψουν οτιδήποτε χριστιανικό

Η πολυπολιτισμική Ευρώπη δημιουργείται σιγά-σιγά με νομοθετικά διατάγματα, οδηγίες και εγκυκλίους αλλά και αυθαίρετες ενέργειες διαφόρων » άθεων» κρατικών...
υπαλλήλων στο όνομα μιας «θρησκευτικά ορθής»  κοινωνίας,  οδηγώντας με γοργό ρυθμό στην αποχριστιανοποίηση μιας ολόκληρης ηπείρου.  

Για παράδειγμα στους μαθητές ενός σχολείων της Ιταλίας απαγορεύθηκε η αναφορά του ονόματος του  Ιησού Χριστού,  σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια λόγω ενός ιδιότυπου «σεβασμού» στους μη-καθολικούς μαθητές .

Η διευθύντρια του σχολείου Paola Bellini και οι μαθητές της ήταν στο στάδιο των δοκιμών και έκαναν εξάσκηση στο ρεπερτόριο τους σε τρία  χριστουγεννιάτικα τραγούδια εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ωστόσο, σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση που έχει εξοργίσει τους γονείς, οι στίχοι ενός λαϊκού τραγουδιού Χριστουγέννων έχουν  αντικατασταθεί  και η λέξη Ιησούς Χριστός σοκαριστικά παραλείπεται με εντολή της ιδίας.

Οι μαθητές θα πρέπει τώρα να τραγουδούν για τα «φύλλα και την φύση»  αντί για του πιο παραδοσιακού « Ιησούς Χριστός γενάτε».

Θυμωμένοι γονείς επιτέθηκαν στην διεύθυνση του σχολείου, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει απαραίτητα να ακουσθεί το όνομα του Ιησού , το οποίο από μόνο του  προωθεί  την ενότητα και την αδελφοσύνη, αντί να προκαλεί διχόνοια και  να υφίσταται λογοκρισία.

Ακόμη και ο ιερέας της πόλης Pontevico, μια μικρή πόλη στην επαρχία της Μπρέσια, πήρε θέση ενάντια στις αλλαγές, λέγοντας: «Οι ξένοι είναι ευπρόσδεκτοι να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας, που δεν πρέπει να αρνηθούμε επειδή δεν προσβάλει κανέναν».

Ωστόσο, η κ Bellini αντέκρουσε τους επικριτές, υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύονται τα παιδιά τους  πιέζοντας τα να έχουν από τώρα  πολιτικές  πεποιθήσεις. Προφανώς η εν λόγω κυρία είναι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ της Ιταλίας , του  αριστερού κόμματος δηλαδή του Ματέο Ρέντζι .

Η ίδια σε ένα κρεσέντο θρησκευτικής ορθότητας είπε: «Τα παιδιά θα τραγουδήσουν τα τραγούδια που αναφέρονται σε  παγκόσμια θέματα όπως της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Το 30 τοις εκατό των μαθητών μας δεν είναι καθολικοί Χριστιανοί και αυτή η συναυλία είναι ανοικτή σε όλους. Δεν είναι μια παράσταση  που γίνεται μόνο για τους χριστιανούς. Είναι θέμα σεβασμού.  Στις τάξεις μας υπάρχουν τόσοι  πολλοί  σταυροί  και εικόνες  που απεικονίζουν την Παναγία Παρθένο , αλλά εκτός από αυτά τα σύμβολα, θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα».

Συνεχίζοντας  τον μονόλογο της πρόσθεσε: «Οι ενήλικες που εκμεταλλεύονται με  επίδειξη ισχύος  την χαρά των παιδιών αποτελούν  δυσφήμηση αυτής της υποτιθέμενης  χαράς.».

Η ίδια η Ιταλίδα διευθύντρια είπε ότι το σχολείο ιδρύθηκε βάσει της πολυπολιτισμικότητας, και δεν θα πρέπει να εισάγονται  διακρίσεις εις βάρος άλλων θρησκευτικών ομάδων  ακόμα και την περίοδο των  Χριστουγέννων .

Αυτή η τάση δυστυχώς έχει εισαχθεί και στην ελληνική κοινωνία από τους αξιωματούχος του κυβερνητικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία προβάλουν τα ίδια πρότυπα μόνο και μόνο για να εξοβελίσουν τον χριστιανισμό.

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες των άοκνων το τονίζουμε αυτό, προσπαθειών  πρώην υπουργού παιδείας , ο οποίος ήθελε να καταργήσει την πρωινή προσευχή, τις εικόνες, τα θρησκευτικά  και οτιδήποτε ήταν χριστιανικό. Πρόκειται για μια επικίνδυνη πολιτική από λίαν επικίνδυνους ανθρώπους.

pentapostagma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr