Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αλλαξε στάση προς το θετικότερο το Βερολίνο; - Ζήτησαν άμεση εφαρμογή των μέτρων της μείωσης του ελληνικού χρέους

Αλλάζει στάση προς το θετικότερο το Βερολίνο; Ζητάει την άμεση εφαρμογή των μέτρων της μείωσης του χρέους!
Την εκτίμηση των θεσμών  ζητά το Γερμανικό υπ. Οικονομικών όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος...
τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για το αν καθυστερούν τα μέτρα για την  για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Θέλουμε να μάθουμε καταρχήν τι σημαίνουν οι πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν τις συντάξεις και τον ΦΠΑ για το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας. Όσο δεν ξεκαθαρίζει αυτό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και σε άλλα σημεία» αναφέρουν κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τους οποίους επικαλούνται οι γερμανικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σήμερα Τετάρτη πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για την υλοποίηση ενός εκ των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων και συγκεκριμένα η διαγραφή ορισμένων τελών.

Με το μέτρο αυτό η Ελλάδα θα εξοικονομήσει την ερχόμενη χρονιά 220 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε, απάντηση που ζητά το Βερολίνο είναι άμεση προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

«Περιμένουμε γρήγορη αποσαφήνιση στο θέμα έτσι ώστε η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος να μην καθυστερήσουν», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι το πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν όλες οι πλευρές τηρούν τις συμφωνίες.

Εν ολίγοις αν οι Γερμανοί ήθελαν να «τραβήξουν» το «σχοινί» θα είχαν απαντήσει αρνητικά από μόνοι τους. Όμως κρύβονται πίσω από τους Θεσμούς οι οποίοι φυσικά παίρνουν γραμμή από το Βερολίνο. Είναι ένας εύσχημος τρόπος για να καταλήξουν σε συμφωνία χωρίς να φαίνεται ότι το Βερολίνο υποχωρεί.

pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr