Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος σχολιάζει τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Ερντογάν για τα σύνορα και το καθεστώς Ελληνικών νησιών

Ο μητροπολίτης Άνθιμος σχολίασε τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Ερντογάν με τις οποίες αμφισβητεί τα σύνορα και το καθεστώς ελληνικών νησιών.
«Μας απειλούν και καλώς πολλοί εκ των πολιτικών μας και άλλοι πολλοί αντιμετώπισαν το θέμα με παλικαριά ώστε να σταματήσει η απειλή εναντίον μας κι εναντίον των συνόρων μας και των νησιών μας. Ξεχώρισα αυτά που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ.Προκόπης Παυλόπουλος.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα θέματα αυτά με φόβο. Τα θέματα αυτά ο λαός μας τα βλέπει με ευαισθησία. Δεν έχουμε μόνο προκλήσεις εξ Ανατολών αλλά και από τη Δύση.

Πρέπει να οπλίζουμε τα παιδιά μας, όχι βέβαια με τα όπλα, αλλά με τη γνώση ώστε να είναι σε εγρήγορση ώστε να διατηρήσουμε αυτά που μας ανήκουν».

Επίσης, επανέλαβε την αντίθεσή του για την αργία της Κυριακής τονίζοντας: «Μην κοιτάζουμε συνεχώς το κέρδος. Την Κυριακή ας υψώνουμε τα μάτια μας προς το Δημιουργό μας».

Στη Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ανθιμος συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Μιλήτου και Ηγούμενος της Μονής Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας κ.Απόστολος, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.

Πηγή: seleo.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr