Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο Εσπερινός του Οσίου Πορφυρίου στη χιονισμένη Κλεισούρα (ΦΩΤΟ)

Την ιστορική και μαρτυρική Κλεισούρα επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε και δώρισε στους Κλεισουριείς τεμάχια Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας, του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Επίσης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους πιστών Κλεισουριέων, οι οποίοι υποδέχθηκαν τα Ιερά Λείψανα με τις παραδοσιακές τους στολές, παρά το ψύχος που επικρατεί στο ακριτικό χωριό.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, του οποίου τη μνήμη τιμά και εορτάζει η Αγία μας Εκκλησίας στις 2 Δεκεμβρίου και μετέφερε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη ζωή του, στο Άγιον Όρος, στην Εύβοια αλλά και στην Αθήνα, εξασκώντας πλούσιο πνευματικό έργο.

Επίσης, συνεχάρη τον Εφημέριο της Κλεισούρας π. Βασίλειο Ανδρονικίδη για τον ζήλο του, το έργο του αλλά και τη διακονία του στον ιστορικό αυτό τόπο. Δεν παρέλειψε δε, να σημειώσει τον πνευματικό πλούτο της περιοχής, έχοντας ως μόνιμο φύλακα την Αγία Σοφία, η οποία ασκήθηκε στο Μοναστήρι της Παναγίας και τα Λείψανά της βρίσκονται εκεί, καθώς και την παρουσία πολλών άλλων Αγίων Μαρτύρων και Ηρώων.

Παρών στην Ακολουθία ήταν και ο Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Ομότιμος Καθηγητής της Καρδιοχειρουργικής του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μπουγιούκας, συνοδευόμενος από τον Κλεισουριώτη κ. Νικόλαο Σιδέρη.




Εκ της Ι.Μ.

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr