Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο Γέροντας Θεόκλητος ο Διονυσιάτης μιλάει για τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιόρειτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μακαριστός λόγιος κι ενάρετος αγιορείτης μοναχός πατήρ Θεόκλητος Διονυσιάτης (1916 – 2006) μιλά για τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη το έτος 2001, με τον οποίο τον συνέδεε πνευματική φιλία τριάντα ετών.
Ο πατήρ Θεόκλητος αντιλήφθηκε από την πρώτη συνάντηση που είχε αρχές της δεκαετίας του 1970, με τον τότε μοναχό Παΐσιο την αγιότητά του λέγοντας ότι είναι ένας σύγχρονος άγιος που ο Θεός φανέρωσε στις μέρες μας.

Εκφράζει δε κάποιες επιφυλάξεις – χωρίς βέβαια να αμφιβάλλει – ως προς την αισιόδοξη προφητική ρήση του οσίου Παϊσίου ότι η Ελλάδα σε μία δεκαετία περίπου θα δοξαστεί από τον Θεό, που ο ίδιος ο άγιος του είχε αποκαλύψει λίγες μέρες πριν από την κοίμησή του. Οι επιφυλάξεις αυτές του ενάρετου και σεβάσμιου Γέροντα Θεόκλητου είναι το αποτέλεσμα λογικής αποτίμησης επί τη βάσει των τότε κοινωνικοπολιτικών και εκκλησιαστικών δεδομένων της εποχής του, χωρίς να έχει αποκάλυψη από τον Θεό. Η δε αισιοδοξία του οσίου Παϊσίου είναι αποτέλεσμα εμπειρικής θεολογίας και θείου φωτισμού, που από πολύ νωρίς του δωρίσθηκε από το Άγιο Πνεύμα.

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr