Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Πανάγιος Τάφος: Κινδυνεύει να γίνει άμμος, λέει η Αντ. Μοροπούλου (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Την αποκάλυψη ότι σε 50 χρόνια ο Iερός Bράχος στο Ναό της Αναστάσεως, θα είχε μετατραπεί σε άμμο, εάν δεν είχαν ξεκινήσει άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου, κάνει η κ. Τώνια Μοροπούλου επιστημονικά υπεύθυνη της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Μοροπούλου στο CNN Greece, επισημαίνει ότι έγινε συντήρηση του Ιερού Βράχου η οποία, όπως λέει χαρακτηριστικά, ήταν η καρδιά του όλου έργου.

Και αυτό γιατί όπως εξηγεί, «εάν άνοιγαν μετά από 50 χρόνια το Ιερό Κουβούκλιο, στη θέση του Ιερού Βράχου, θα έβρισκαν άμμο».

Η κ. Μοροπούλου μιλά για τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι εργασίες που γίνονται στον Πανάγιο Τάφο και εξηγεί τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις, που έγιναν από τον 11ο αιώνα μέχρι και την περίοδο των Σταυροφοριών.Οι εργασίες στον Πανάγιο Τάφο

Ο Πανάγιος Τάφος, λέει η κ. Μοροπούλου στο CNN Greece, είναι μια κλίνη πάνω στο βράχο αυτό, η οποία αποκαλύφθηκε όταν ανοίξαμε τη μαρμάρινη πλάκα. Είναι λαξευμένη σε ένα ευρύτερο ταφικό μνημείο, σε ένα λατομείο της Ιερουσαλήμ, το οποίο στη συνέχεια εγκλείστηκε μετά στο Ναό της Αναστάσεως και έπειτα εγκιβωτίσθηκε στο Ιερό Κουβούκλιο για να προστατευτεί.

CNN GREECE

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr