Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Σχέδιο για «αδελφάκι» της Κιβωτού στη Βολισσό

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες διερευνητικό σχέδιο δημιουργίας νέας δομής της «Κιβωτού του Αιγαίου» στη Βολισσό. Χθες ο ιδρυτής της π. Αντ. Παπανικολάου, συνοδευόμενος... από τον δήμαρχο Χίου Μαν.
Βουρνού, πήγαν στο κεφαλοχώρι της βορειοδυτικής Χίου και πήραν μέρος σε ευρεία συνάντηση έπειτα από πρόσκληση των τοπικών φορέων.

Πριν λίγες μέρες η μαθητική συρρίκνωση αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη σχολική μονάδα της Βολισσού, με τον διευθυντή της να ηχεί προειδοποιητικό καμπανάκι για το μέλλον αν συνεχιστεί η διαρροή μαθητών από οικογένειες που εγκαταλείπουν την περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες άλλωστε η Βολισσός, με πρωτοβουλίες του συλλόγου της, έχει δώσει δείγματα γραφής στη σημασία που αποδίδει στα παιδιά, με σειρά συμβολικών εκδηλώσεων. Κάτοικοι της περιοχής από την πρώτη στιγμή έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την προσφορά της Κιβωτού και μάλιστα στο χωριό από την πρώτη ώρα εγκατάστασης της στη Χίο θεωρούσαν πως στη Βολισσό το έργο της Κιβωτού θα έβρισκε θερμή υποδοχή και στήριξη.

Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας, του Συλλόγου Γονέων, του αθλητικού και του πολιτιστικού σωματείου της περιοχής ζήτησαν από τον π. Αντώνιο να εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας νέας δομής, με αντίστοιχη δική τους δέσμευση να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να στηρίξουν τη διαμόρφωση της, πιθανά σε δημοτικό κτίριο, αλλά και τη συμβολή τους στη δαπάνη λειτουργίας της.

Ο Μαν. Βουρνούς έδειξε να κατανοεί ότι πιθανή παρουσία της «Κιβωτού» στην περιοχή είναι ίσως η πιο πειστική λύση για να εδραιωθεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων και τα επόμενα χρόνια και φέρεται διατεθειμένος να ασπαστεί την όποια λύση συμφωνηθεί, εγκρίνοντας την παραχώρηση δημοτικού ακινήτου.

Ο π. Αντώνιος δεν δεσμεύτηκε, φάνηκε να καταγράφει ως ειλικρινές το ενδιαφέρον της περιοχής και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού μελετήσει μια σειρά δεδομένων.

Του Παντελή Φύκαρη - politischios.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr