Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ο Βεροίας Παντελεήμων στη Λευκορωσία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Κατά το χρονικό διάστημα από 4 μέχρι και 10 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε την ορθόδοξη Εκκλησία της...
Λευκορωσίας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Σέβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μίσνκ και Εξάρχου πάσης Λευκορωσίας κ. Παύλου να μεταφέρει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών αποτμήματα των ιερών λειψάνων του αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων  υποδέχθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πρωτεύουσας της Λευκορωσίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπομπρούισκ κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μίνσκ κ. Παύλο στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος.
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων προεξήρχε σε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό ιερό Ναό και τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε διάφορα μέρη της Λευκορωσίας διαδοχικά από την πόλη Μπομπρούισκ, όπου τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό ιερό Ναό του αγίου Νικολάου, την Ιερά Μονή Αγίας Ευφροσύνης στην πόλη Πολότσκ, κατά την ημέρα της εορτής του αγίου Δημητρίου (7 Νοεμβρίου), όπου συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Λύδης κ. Πορφύριο.
prwth-12
Στην Ιερά Μονή ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το ακέραιο ιερό Λείψανο της Οσίας Ευφροσύνης (η οποία έζησε τον 12ο αιώνα και ίδρυσε την Ιερά Μονή.
Την επόμενη ημέρα (8 Νοεμβρίου) ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Βιτμπένσκ κ. Δημήτριο στον Καθεδρικό ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της πόλεως και την μεθεπομένη ημέρα (9 Νοεμβρίου, εορτή του αγίου Δημητρίου Ροστόφ) οι δύο αρχιερείς συλλειτούργησαν στον Καθεδρικό ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου της πόλεως Όρσα.
Κατά την τελευταία ημέρα της επισκέψεως στην Λευκορωσία ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στην ολοκλήρωση εργασιών μοναχικού Συνεδρίου των Ηγουμένων και Ηγουμενισσών της Εκκλησίας της Λευκορωσίας που έγινε στην Ιερά Μονή Αγίας Ελισσάβετ Μίνσκ, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.
lefkorosia2016-104 lefkorosia2016-103 lefkorosia2016-101
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λευκορωσία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον πρ. Μητροπολίτη Μίνσκ και Έξαρχο πάσης Λευκορωσίας κ. Φιλάρετο, διάφορες Ενορίες και Ιερές Μονές και να δει από κοντά το πλούσιο πνευματικό έργο που επιτελείται εκεί.
30923401685_239ddfd367_z
Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Χατζημανέτας, ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρόδρομος Γκιρτζαλιώτης, ο Ιεροδιάκονος Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βεργίνης μοναχή Χριστοδούλη με αδελφές της Μονής και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.
30887791736_6c20ddd306_z 30887697076_6f2c256249_z 30887320766_e785e9f9de_z

Εκ της Ι.Μ.

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr