Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Συγκινητικές στιγμές κατά την Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο στο δωμάτιο που εκοιμήθη (ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Νεκταρίου στο δωμάτιο όπου εκοιμήθη ο Άγιος στον 2ο όροφο του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Τον Παρακλητικό Κανόνα τέλεσε ο Αχριμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών. Παρέστησαν ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Δημακάκος, ο οποίος μάλιστα διέσωσε και διαμόρφωσε το δωμάτιο του Αγίου, και ο καθηγητής επίσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παύλος Τούτουζας. Επίσης Ιατροί, Νοσηλευτές και Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Ο κόσμος που ήρθε στο μικρό αυτό χώρο για να προσκυνήσει τον Άγιο, έψαλε τον Παρακλητικό Κανόνα υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεπαγίτου, κ. Γεωργίου Δεμελή. Ο Ιεροκήρυκας στο σύντομο κήρυγμά τουμίλησε για την θαυματουργική δύναμη του Αγίου, τη βοήθεια και προστασία που προσφέρει στους ειλικρινώς πιστεύοντας τη Χάρη του.
Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας έγινε Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου στους θαλάμους των ασθενών προς προσκύνηση αυτών και των συγγενών τους.