Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Πάτρα: Στα γιορτινά ο Ναός του Αγίου Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

Στα γιορτινά της ντύνεται η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, λίγες ώρες πριν από την μέρα της εορτής του Πολιούχου της πόλης και Πρωτοκλήτου Αποστόλου.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, προπαραμονή του Αγίου Ανδρέα δεκάδες πιστοί έχουν ξεκινήσει να προσέρχονται στην εκκλησία για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν τις εικόνες, αλλά και την Τίμια Κάρα του Πρωτοκλήτου που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του ναού.

Όσο περνούν οι ώρες και πλησιάζουμε στην εορτή του Αγίου Ανδρέα, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, οι πιστοί θα αυξάνονται, ενώ αναμένεται και φέτος πλήθος προσκυνητών από διάφορα μέρη εκτός Πατρών που θα επισκεφτούν τον ιερό ναό.

Στα γιορτινά του θα είναι και ο παλιός ναός του Αγίου Ανδρέα, με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών να ανοίγει όπως κάθε χρόνο και το πηγάδι που υπάρχει δίπλα στην εκκλησία, το σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση δίδασκε ο Πρωτόκλητος Απόστολος.

Στο μεταξύ για ακόμα μία χρονιά στους γύρω δρόμους από τον ναό και απέναντι του προαυλίου του θα λειτουργήσουν μποναμάδες, με τους πραγματατευτάδες να στήνουν από τώρα τους πάγκους τους.

Η Πάτρα, έτσι, θα ντυθεί στα γιορτινά της και το επίκεντρο της γιορτής θα είναι ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα, ένας από τους ομορφότερους και επιβλητικότερους ναούς των Βαλκανίων.


patrasevents.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr