Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Διάρροια: Πότε πρέπει να σας ανησυχήσει

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ντροπιαστικά συμπτώματα και προκαλεί έντονη δυσφορία, ειδικά όταν εμφανίζεται απρόοπτα ενώ βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

Αν και οι γαστρεντερικές συνήθειες κάθε ανθρώπου διαφέρουν, αυτό που επισημαίνουν οι γαστρεντερολόγοι ότι πρέπει να προσέχουμε είναι οι μεταβολές, δηλαδή οι αποκλίσεις από αυτό που θεωρεί ο καθένας φυσιολογικό για τον εαυτό του.

Πιθανά συμπτώματα που συνοδεύουν τη διάρροια είναι οι κράμπες και ο πόνος στην κοιλιά, η απώλεια ελέγχου των γαστρεντερικών λειτουργιών, ο πυρετός και τα ρίγη. Η διάρροια μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία είναι επικίνδυνη στα μικρά παιδιά, στους ηλικιωμένους και στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Παθήσεων του Πεπτικού και των Νεφρών (NIDDK), θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τον γιατρό σας εάν η διάρροια επιμένει για περισσότερες από δύο ημέρες. Εάν βέβαια παρατηρήσετε αίμα ή πύον στα κόπρανα, θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό.

Όσο για τις πιθανές αιτίες της διάρροιας, ποικίλλουν από λοιμώξεις και διατροφικές δυσανεξίες έως χρόνιες παθήσεις, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Εάν οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις συνοδεύονται από απώλεια βάρους, αναιμία ή έντονους πόνους, τότε μπορεί να υποδεικνύουν κάτι πιο σοβαρό, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου. onmed.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr