Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Έρχεται πολικό ψύχος - Χιόνια στην Αττική - Πιθανότητα χιονόπτωσης και μέσα στο λεκανοπέδιο

Μεγάλη πιθανότητα να δούμε την Αττική στα «λευκά» προβλέπει η ΕΜΥ ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας των Αθηνών.

Ακραία καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν ακόμα και μέσα στην Αττική το Σαββατοκύριακο όπου αρχικά θα εκδηλωθούν ακόμα και ισχυρές καταιγίδες, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στο λεκανοπέδιο, με βάση τα στοιχεία που δίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πού και πότε θα πέσουν χιόνια

Την Παρασκευή (25/11) προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Αργά το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, στα ανατολικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα πελάγη μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (26/11) και την Κυριακή (27/11), σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και την Κυριακή τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τη Δευτέρα (28/11) στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση στα βόρεια.

Την Τρίτη (29/11) και την Τετάρτη (30/11) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά και νότια τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr