Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Αγιορείτικη Συνταγή: Ρύζι με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια

Το ρύζι αποτελεί κομμάτι της γαστρονομικής παράδοσης αρκετών πολιτισμών, προσφέροντας ποικίλους συνδυασμούς. Τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία έχει το καστανό, καθώς αποτελεί άριστη...
πηγή υδατανθράκων και φυτικών ινών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και περιέχει σίδηρο, σελήνιο, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Για το Ρύζι με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια θα χρειαστούμε:
2 κούπες μανιτάρια ψιλοκομμένα, 2 κούπες ρύζι (κίτρινο, για ρύζι σπυρωτό), 2 ξερά κρεμμύδια, 1 φρέσκο κρεμμύδι, 2 ντομάτες ώριμες φρέσκες ή ντοματάκια κονσέρβας, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά φυτικό βούτυρο, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη καυτερή πιπεριά.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια τις ντομάτες, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι και δύο κούπες νερό. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αφού βράσουμε το ρύζι, το σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Σε περιόδους που δε νηστεύουμε, αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

dogma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr