Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Αύριο η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής του ΑΠΘ

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Η Τελετή Αναγόρευσης σε επίτιμο Διδάκτορα της...
Θεολογικής θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Βάσει του προγράμματος, η τελετή, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, στις 18:30, θα ανοίξει με ύμνους από τον Βυζαντινό Χορό της Θεολογικής Σχολής και εν συνεχεία θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, καθηγητής, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής, Περικλής Μήτκας.

Εν συνεχεία, θα γίνουν προσφωνήσεις από τον πρόεδρο του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, καθηγητή, Κωνσταντίνο Χρήστου και από τον πρόεδρο του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, καθηγητή, Παναγιώτη Σκαλτσή.

Θα ακολουθήσουν οι έπαινοι από τον μητροπολίτη Προύσης, Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη, αν. καθηγητή του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ και από τον μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέα Νανάκη, καθηγητή του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

Θα τελεστεί η αναγόρευση του προκαθημένου της ελλαδικής Εκκλησίας και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση και ομιλία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με θέμα: «Η Θήβα της Βοιωτίας στον 16ο μΧ αι.».

dogma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr