Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Δείτε live τις νέες αφίξεις Ιεραρχών για τη μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κρήτη

Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια σε αεροδρόμια και λιμάνια, στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ η Ορθόδοξη Ακαδημία στο Κολυμπάρι θα μετατραπεί σε «φρούριο»...

Αρχίζουν σήμερα, Πέμπτη, στην Κρήτη οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Ιεράς Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η πρώτη Σύνοδος μετά το σχίσμα των Εκκλησιών, το 1054.

Ωστόσο, οι απουσίες από Ορθόδοξα Πατριαρχεία και Εκκλησίες, πλήττουν τον οικουμενικό χαρακτήρα της Συνόδου και φέρνουν στο επίκεντρο τη διελκυστίνδα Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας.

Το σύνολο της Ορθοδοξίας συγκροτούν 14 Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες (Οικουμενικό, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Ρωσίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Κύπρου, Ελλάδος, Αλβανίας, Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβακίας), εκ των οποίων από τη Σύνοδο θα απουσιάσουν τα Πατριαρχεία Αντιοχείας, Ρωσίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας.

Στα Χανιά αναμένεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος στις 21.00 το βράδυ θα παραθέσει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επίσημο δείπνο προς τιμήν των Προκαθήμενων των εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Συνόδου στην Κρήτη, κατέφθασαν χθες ο αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστίσλαβ, o πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Σήμερα, αναμένονται ο πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο αρχιεπίσκοπος Πολωνίας Σάβα, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος καθώς και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Χθες το βράδυ, στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα Κισάμου η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου - Σελίνου και οι τοπικές Αρχές παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και των ιεραρχών που βρίσκονται στο νησί. O οικουμενικός πατριάρχης επισκέφθηκε και τον χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας όπου θα τελεστούν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου συνομίλησε με το προσωπικό και για μια ακόμα φορά εξέφρασε την ευχή στη Σύνοδο να προσέλθουν όλοι οι ορθόδοξοι ιεράρχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχεδιασμό προβλέπονται ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές για τους εξωτερικούς χώρους όπου θα συγκεντρωθούν οι Προκαθήμενοι. Δεκάδες αστυνομικοί, ένστολοι και μη, θα διατεθούν για την συνοδεία τους σε κάθε στάδιο του προγράμματος. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια σε αεροδρόμια και λιμάνια, στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ η Ορθόδοξη Ακαδημία στο Κολυμπάρι θα μετατραπεί σε «φρούριο». Ακροβολισμένοι αστυνομικοί παντού ενώ λιμενικοί θα αναλάβουν το κομμάτι φύλαξης από την θάλασσα.

pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr