Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ιερέας σηκώθηκε και ΕΦΥΓΕ από την Ανάσταση - Δείτε τι τον εξόργισε...

Ο παπάς σηκώθηκε και ΕΦΥΓΕ από την Ανάσταση - Ακουσαν το «Χρηστός Ανέστη» από το ραδιόφωνο!

Tο έθιμο της «λαμπρατζίας» στην κοινότητα Κισσόνεργας της Πάφου, ήταν η αιτία να διακόψει ο ιερέας Ανδρέας Παναγή την ακολουθία της Αναστάσεως και να μεταβεί στον μικρό ναό του Αγίου Κόνωνα για να συνεχίσει.
Αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι κάτοικοι της κοινότητας άκουσαν το «Χρηστός Ανέστη» από το ραδιόφωνο!

Δυστυχώς, το έθιμο συνοδεύεται πλέον και από αρνητικά στοιχεία: επικίνδυνες κροτίδες και πολλές φορές απερίσκεπτη χρήση εύφλεκτων υλικών. Πυροσβεστική και Αστυνομία βρίσκονται κάθε χρόνο επί ποδός για αποτροπή τυχών δυσάρεστων περιστατικών.

Σε ανακοίνωση του ο ιερέας αναφέρει ότι «το φως της Ανάστασης, δεν ζει ούτε βιώνεται μέσα από το άναμμα του εθίμου της λαμπρατζιάς, αλλά μέσα από τα προσευχόμενα καντήλια της εκκλησίας που φωτίζουν τις καρδιές αυτών που τις έχουν ανοικτές για να φωτιστούν».

Ο πάτερ Ανδρέας συμπληρώνει πως με την στάση του έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα και πως καθήκον του είναι να είναι οδηγός και καθοδηγητής του ποιμνίου του .

«Ας υπερασπίζονται τη λαμπρατζιά αυτοί που την πιστεύουν, και ας αφήσουν τον ιερέα να υπερασπίζεται το δίκαιο της αλήθειας του Χριστού όπως ξέρει αυτός καλύτερα», επισήμανε.

Ο κοινοτάρχης Γιώργος Στυλιανού καταδίκασε την ενέργεια του ιερέα, και έκανε λόγο για «ετσιθελική συμπεριφορά» , προσθέτοντας, πως ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές των κατοίκων της Κισσόνεργας για την απομάκρυνση του ιερέα. Ο κ. Στυλιανού κάλεσε τόσο τον Μητροπολίτη Πάφου, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο να χειριστούν το θέμα άμεσα…


alert51.com

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr