Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Στην Κύπρο η εικόνα της Παναγίας της Αγιοταφίτισσας (ΦΩΤΟ)

Με συγκίνηση μεγάλη και ευλάβεια πολλή, ο πιστός λαός της περιοχής Αρχαγγέλου στη Λευκωσία και πλήθος των προσκυνητών, υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα την ιερή και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Αγιοταφίτισσας.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαΐου 2016, στην οδό Πατριάρχου Πέτρου Ζ΄ και ακολούθησε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.

Την Εικόνα μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, την υποδέχθηκε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ΄με τη συμμετοχή του Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη, του Αστυνομικού Διευθυντού Λευκωσίας κ. Δημήτρη Δημητρίου, του ιερού Κλήρου, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λακατάμιας, εκπροσώπων τοπικών Αρχών, δημοτικών συμβούλων, συλλόγων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Αμέσως μετά την υποδοχή, πραγματοποιήθηκε Δοξολογική δέησις και αμέσως μετά, ακολούθησε η Εσπερινή Ακολουθία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεβασμία Εικόνα κατέφθασε στην Κύπρο, προς ευλογία του πιστού λαού, με την ευκαιρία των εορτασμών και της πανηγύρεως του Ιερού Ναού του Αποστόλου Μάρκου Αρχαγγέλου, η οποία εκ μεταθέσως έχει μεταφερθεί για τις 8 Μαΐου 2016.

Η ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 13 Μαΐου 2016, και κατά τις ημέρες παραμονής της ο Ναός θα είναι καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Καθημερινά, θα τελούνται ιερές Ακολουθίες και ο ειδικός Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία την Αγιοταφίτισσα.

Λουκάς Α. Παναγιώτου - maistorcy.com

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr