Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια θα συναντηθούν ο Πάπας με τον Πατριάρχη Μοσχας

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες από το Βατικανό και τη Μόσχα θα συναντηθούν στην Κούβα, για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια.
 

«Είμαι πανευτυχής», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στην εφημερίδα Corriere della Sera, ενόψει της συνάντησής του με τον πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο στην Κούβα, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου.


Οι μυστικές διαπραγματεύσεις για τη συνάντηση «διήρκεσαν δύο χρόνια, υπό τον συντονισμό ικανών επισκόπων», δήλωσε ο ποντίφικας.

Ο αργεντινός πάπας αναφέρει ότι «η Ρωσία μπορεί να προσφέρει πολλά» και επανέρχεται σε προηγούμενες δηλώσεις του περί «Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος εξελίσσεται τμηματικά». «Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος. Πως γίνονται οι πόλεμοι; Δρώντας πάνω στην οικονομία, με την διακίνηση των όπλων και πολεμώντας τον κοινό μας οίκο, που είναι η φύση», λέει ο Φραγκίσκος.

Σε ό,τι αφορά στα συνεχή κύματα λαθρομεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, ο ποντίφικας δηλώνει ότι «είναι μια πρόκληση η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί με έξυπνο τρόπο, διότι πίσω της υπάρχει το φοβερό και τεράστιο πρόβλημα της τρομοκρατίας».
-pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr