Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Επιστήμονας υποστηρίζει ότι ο Χριστιανισμός δημιουργήθηκε μετά από πτώση μετεωρίτη!

Πολλές φορές έχουμε ακούσει κάθε "επιστήμονα" να ισχυρίζεται ...το μακρύ του και το κοντό του για τον Χριστιανισμό προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα. 

 Ιστοσελίδα αποκαλύπτει σήμερα μια νέα επιστημονική "θεωρία", η οποία κυκλοφορεί εσχάτως σε διάφορους κύκλους και βάσει της οποίας η καταγωγή του Χριστιανισμού οφείλεται στην πτώση μετεωρίτη.
Γίνεται μάλιστα ταύτιση με τον μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ που είχε συνταράξει ολόκληρο τον πλανήτη πριν από δύο χρόνια...

Ένας Αμερικανός αστρονόμος προβάλει λοιπόν μια νέα εκδοχή για την προέλευση του Χριστιανισμού και σε αυτό βοηθήθηκε από τον μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ.

Η νέα ερμηνεία  συσχετίζεται και με την εμφάνιση του Κυρίου, η οποία σχολιάζεται ως μυστηριώδες περιστατικό που συνέβη με τον Απόστολο Παύλο πριν από 2000 χρόνια και περιγράφεται στη Βίβλο. Σύμφωνα λοιπόν με τον William Hartmann από το Ινστιτούτο Πλανητικών Επιστημών  της Αριζόνα, το λαμπρό φως που τύφλωσε τον μέλλοντα κήρυκα του χριστιανισμού στο δρόμο προς τη Δαμασκό, και συνέβαλε στην θρησκευτική μεταστροφή του, προκλήθηκε από την έκρηξη μετεωρίτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρόμοια είναι η φυση και της φωτεινής βολίδας,που είδαν οι κάτοικοι  του Τσελιαμπίνσκ το 2013.

Σε μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Meteoritics & Planetary Science, ο αστρονόμος, επιχειρεί μια λεπτομερή ανάλυση των βιβλικών κειμένων από τις «Πράξεις των Αποστόλων», τα οποία περιέχουν περιγραφές για το τι συνέβη με τον Παύλο.

Κατά τη γνώμη του, δεν πρόκειται για κάποιο αφηρημένο θαύμα, αλλά για μια πύρινη μπάλα που είδε ένας άνθρωπος στον ουρανό. Αυτό το κοσμικό-θανατηφόρο συμβάν τον οδήγησε στην πίστη και τελικά επηρέασε την πορεία της ιστορίας της ανθρωπότητας, δηλώνει πεπεισμένος ο Hartmann.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η θεωρία του μπορεί να φαίνεται παράξενη, αλλά αν ένας αστεροειδής θα μπορούσε να σκοτώσει τους δεινοσαύρους, γιατί δεν μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη των ανθρώπινων πεποιθήσεων;

Ο αστρονόμος κάνει παραλληλισμούς μεταξύ του μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ που έπεσε στη Γη το 2013 με το φωτεινό σώμα, που εντυπωσίασε τον Απόστολο Παύλο. Ο ίδιος σημειώνει ότι στις περιγραφές έχουν πολλά κοινά. Ο ιεροκήρυκας μίλησε για φως που είναι πιο φωτεινό από ό, τι ο ήλιος έλαμπε γύρω του. Ο μετεωρίτης του Τσελιαμπίνσκ  όπως διαπιστώθηκε από ερευνητές, είχε 30 φορές υψηλότερη φωτεινότητα από αυτή του ήλιου.

Και ο Απ. Παύλος αφήνει να εννοηθεί πως έγινε έκρηξη. Στο Τσελιάμπινσκ από την έκρηξη διαλύθηκαν χιλιάδες παράθυρα, και ορισμένοι μάρτυρες τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τα βιβλικά κείμενα τυφλωμένος ο Παύλος άκουσε τη φωνή του Ιησού Χριστού, αντιθέτως οι σύντροφοί του, άκουσαν ένα θόρυβο χωρίς νόημα. . Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τέτοιος ήταν και ο ήχος από την έκρηξη μετεωρίτη, τον οποίο ήχο άκουσαν οι κάτοικοι του Τσελιάμπινσκ πριν από δύο χρόνια.

Ο Απόστολος Παύλος τυφλώθηκε για τρεις ημέρες, και στη συνέχεια να θεραπευτηκε γράφει η Αγία Γραφή. Ο Αστρονόμος πιστεύει ότι η φράση αυτή πρέπει να διαβάζεται κυριολεκτικά, δηλαδή ο Παύλος υπέφερε από φωτοτραυματική - φλεγμονή του κερατοειδούς που προέκυψε ως αποτέλεσμα της έντονης υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτόπτες μάρτυρες του μετεωρίτη στο Τσελιάμπινσκ υπέφεραν επίσης από προσωρινή τύφλωση, ηλιακά εγκαύματα και ξεφλούδισμα του δέρματος, λέει.

Ο Hartmann σημειώνει πάντως πως τα λεγόμενά του δεν στοχεύουν να δυσφημίσουν την πίστη κανενός...

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Meteoritics & Planetary Science.

defencenet

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr